Lütfü Türkkan: Ovacık suyuna çöktüler
Siyaset, 06 Şubat 2025 08:41İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gebze Ovacık Köyü’nde 30 bin dönüm alanda maden suyu aranması yönünde adrese teslim verilen ihaleyi Meclis gündemine taşıdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yazılı olarak yanıtlanması talebiyle bir soru önergesi veren Türkkan, amacın maden suyu değil, Ovacık’ın kaynak suyuna bir firmanın çökmesi olduğunu belirtti.
MADEN SUYU DEĞİL RANT FIŞKIRIYOR
Türkkan, bölge halkının ve muhtarın bilgilendirilmediğini, yaklaşık 30 bin dönümlük geniş bir alanda yürütülen çalışmanın şeffaflıktan uzak olduğunu belirterek, konunun kamuoyunda ciddi rahatsızlık yarattığını ifade etti.
HALKTAN GİZLENEN MİNERALLİ SU ARAMA SÜRECİ!
Ovacık Köyü’nde mineralli su arama ruhsatlandırma sürecinin köy halkından gizlendiğini vurgulayan Türkkan, yöre sakinlerinin bölgede mineralli su kaynağı olmadığına dair görüş bildirdiğini aktardı. Ayrıca, doğal kaynak sularının mineralli su adı altında tek bir merkeze yönlendirilme ihtimalinin rant oluşturabileceği endişesini dile getirdi.
TÜRKKAN’DAN BEŞ KRİTİK SORU
İYİ Partili Türkkan, Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti:
Gebze Ovacık Köyü’nde mineralli su arama ruhsatı verilmesine yönelik süreçte köy halkı ve muhtar neden bilgilendirilmemiştir?
Bölgede gerçekten mineralli su kaynağı bulunup bulunmadığına dair bilimsel raporlar var mıdır? Varsa, kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?
29 bin dönümü kapsayan bu projede, çevresel etkiler değerlendirilmiş midir? ÇED raporu hazırlanmış mıdır?
Bölgedeki mevcut doğal kaynak sularının başka bir merkeze yönlendirilmesi söz konusu mudur? Eğer öyleyse, bu yönlendirmenin çevreye ve yöre halkının su kullanım haklarına etkileri nasıl değerlendirilmektedir?
Bakanlık, bu projenin bölge halkına doğurabileceği ekonomik, sosyal ve çevresel olumsuz etkileri önlemek için ne gibi önlemler almıştır?
BAKANLIKTAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR!
Türkkan, bölge halkının bilgi alma hakkının göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi çağrısında bulundu. Bakanlığın vereceği yanıtlar, kamuoyunun yakından takip ettiği bu konunun aydınlatılmasında büyük önem taşıyor. Ovacık Köyü sakinleri ise doğal kaynaklarının korunmasını ve haklarının gözetilmesini talep ediyor.
Siyaset, 06 Şubat 2025 08:41
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
