Şirin: Binalarımızı depreme dayanıklı hale getirmek hepimizin sorumluluğudur
Siyaset, 06 Şubat 2025 08:05İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Av. M. Kamil Şirin, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ikinci yıl dönümünde binaların depreme dayanıklı hale getirilmesine dikkat çekti.
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Av. M. Kamil Şirin şöyle konuştu: "Bugün, 6 Şubat 2023’te yaşadığımız asrın felaketinin üzerinden iki yıl geçti. 53 bin 537 vatandaşımızı kaybettik, 122 binin üzerinde yaralı, 35 binden fazla yıkılan bina… Bu büyük acı, sadece deprem bölgesinde değil, tüm Türkiye’de derin izler bıraktı. Ancak Kocaeli halkı olarak bizler, 1999’daki büyük depremin acısını ve derslerini hâlâ taşıyoruz ve 6 Şubat’taki felaketi daha yakından hissettik.
Deprem, bir doğa gerçeği olarak hepimizin yaşamının bir parçası. Ancak yıllarca ihmal edilen şehirleşme ve denetim eksiklikleri felaketin boyutlarını büyüttü. Kocaeli halkı, 1999 depreminden aldığı derslerle, bu felaketten en büyük sorumluluğu taşıyan iller arasında. Bugün, deprem gerçeğiyle yüzleşmek, binalarımızı depreme dayanıklı hale getirmek ve kentsel dönüşümü hızlandırmak, hepimizin sorumluluğudur.
6 Şubat’ta halkımız büyük bir dayanışma sergileyerek, enkaz altında kalan yakınlarını kurtarmak için büyük bir mücadele verdi. Ancak devletin hazırlıksızlığı ve devleti yönetenlerin vehim ve paranoyaları felaketin büyüklüğünü ve can kaybımızı daha da artırdı.
Son olarak, 6 Şubat 2023’te hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor ve gelecekte benzer felaketlerin etkilerini en aza indirmek için hep birlikte adım atmamız gerektiğini vurgulamak istiyorum.” dedi.
Siyaset, 06 Şubat 2025 08:05
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
