Anahtar Partisi Kocaeli İl Başkanı Bulut: Deprem, ihmalleri affetmez!
Siyaset, 06 Şubat 2025 21:52Anahtar Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Bulut, 6 Şubat depreminin 2. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.
İşte o açıklamanın içeriği:
Deprem denildiğinde akla gelen ilk illerden birinde, Kocaeli’de yaşıyoruz. 17 Ağustos 1999’da yaşadığımız büyük felaketin acısını en derinden hisseden şehirlerden biriyiz. O kara gece, bizlere sadece bir doğa olayının yıkıcı etkisini değil, aynı zamanda depreme karşı hazırlıklı olmanın ne kadar hayati olduğunu da öğretti.
Ne yazık ki, son olarak 6 Şubat 2023’te, “asrın felaketi” olarak adlandırılan büyük depremle bir kez daha sarsıldık. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli bu büyük afet, sadece Kahramanmaraş’ı değil, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Kilis, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Elazığ ve Hatay’ı da derinden etkiledi. Binlerce vatandaşımızı kaybettik, yüz binlercesi evsiz kaldı, şehirlerimiz enkaza döndü. Bu büyük yıkım, hepimizin yüreğinde derin izler bıraktı. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınların a sabır diliyoruz.
Bu büyük acılar, bizlere bir gerçeği bir kez daha hatırlatıyor: Depreme karşı mücadele sözle değil, eylemle olmalıdır! Ülkemiz, aktif fay hatları üzerinde bulunan bir deprem ülkesi. Bu nedenle, afet yönetimi ve şehir planlamasında köklü değişiklikler yapmak bir tercih değil, bir zorunluluktur.
Kentimizde, kentsel dönüşüm çalışmaları ne yazık ki bugüne kadar çok yetersiz kalmıştır. Olası bir Marmara depreminde mevcut yapı stoğunun halini göz önünde bulundurduğumuzda, yıkımın büyüklüğünü tahmin etmek bile güç. Bugün bu çalışmalara başlamak dahi çok geç kalınmış olacaktır. Bu yüzden, kentsel dönüşüm projeleri hızlandırılmalı, yapı denetimleri daha sıkı hale getirilmeli ve riskli binaların güçlendirilmesi veya yıkılıp yeniden yapılması konusunda acil adımlar atılmalıdır.
Deprem, ihmalleri affetmez! Bilimin ve aklın ışığında, sağlam zeminlerde, güvenli şehirler inşa etmek hepimizin sorumluluğudur. Geçmişte yaşadığımız acılardan ders alarak geleceğe daha güvenli adımlarla yürümek zorundayız. Bir kez daha, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bizleri böyle büyük acılardan korusun, bizlere birlik ve dayanışma içinde güç versin!
Siyaset, 06 Şubat 2025 21:52
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
