İzmit’te gerçekleştirilen o program Romanya’da geniş yankı uyandırdı
Gündem, 02 Şubat 2025 06:46İzmit Belediyesi tarafından, IGF Başkanı Prof. Dr. Dorel Cosma’nın “Cafeneau BC” kitabının tanıtımın yapıldığı ve Romanya-Türkiye arasından kültürel etkileşimin güçlendirildiği program Romanya basınında geniş yankı buldu.
İzmit Belediyesi ve Uluslararası Folklor Birliği (IGF) iş birliğiyle gerçekleştirilen ve Romanya’nın ulusal şairi Mihai Eminescu’nun anıldığı “Cafeneau BC” kitabının tanıtımın programı, Romanya basınında geniş yer buldu. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in, iki ülke arasındaki kültürel iş birliğinin önemine vurgu yaptığı etkinliğin detayları, Romanya’nın önde gelen kültür haber sitelerinden Bistritaculturala.ro tarafından okuyucularına aktarıldı.
ORTAK SANATSAL DEĞERLER VURGULANDI
Mimarlar Odası Tarihi Bina’da gerçekleştirilen program, Romanya ve Türkiye arasındaki kültürel bağları güçlendirme konusunda önemli bir adım oldu. Etkinlikte, Eminescu’nun edebi mirası ve Türk Edebiyatı’ndaki yankıları ele alındı. Yunus Emre ve Nazım Hikmet gibi Türk Edebiyatı’nın önemli isimleriyle paralellikler kurularak, iki ülke arasındaki ortak sanatsal değerler vurgulandı.
.gif)
EMİNESCU’NUN ŞİİRLERİ OKUNDU
Prof. Dr. Dorel Cosma, katılımcılara Eminescu’nun eserlerinden seçkiler sunarken, şiirleri Türkçeye çevrilen Rumen şairlerin eserlerini dinleyicilerle buluşturdu. Etkinlikte, kültürel etkileşimi artırmak amacıyla Romanya ve Türkiye’den yazarlarla yapılan röportajları içeren “Cafeneau BC” kitabının tanıtımı gerçekleştirildi.
KÜLTÜREL PAYLAŞIM GÜÇLENDİ
Etkinlikte yazarlar, sanatçılar ve katılımcılar arasında serbest söyleşiler gerçekleştirilerek kültürel paylaşım güçlendirildi. İzmit Belediyesi ve IGF iş birliğiyle düzenlenen anlamlı etkinliğin Romanya basınında geniş yer bulması, İzmit’in uluslararası kültürel iş birliklerindeki güçlü rolünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Gündem, 02 Şubat 2025 06:46
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
