Emre itaatsizlik yok, ikiyüzlü siyasetin parmağı var!
Polis & Adliye, 02 Şubat 2025 15:34Beş teğmen ve amirleri üç subayın TSK’dan atılması hukuk katliamı olarak tarihe geçti. Teğmenler, verilmeyen emre itaatsizlikten; subaylar emir vermemekten ihraç edildi.
Teğmenler Ebru Eroğlu, Batuhan Gazi Kılıç, Deniz Demirtaş, Serhat Gündar ve İzzet Akarsu için ‘emre itaatsizlik’ denilerek ‘disiplinsizlik’ ihraç kararı verildi. Teğmenlerin amirleri Alay Komutan Vekili Albay Alper Topsakal, Tabur Komutanı Yarbay Halit Türkoğlu ve Bölük Komutanı Binbaşı Murat Öztürk ise ‘teğmenlere emir vermeyerek disiplinsizliği önlemedikleri’ gerekçesiyle ihraç edildi. Ortada emir olmadığı halde emre itaatsizlik suçu oluşması tartışma yarattı.
AYKIRI BİR TUTUM
“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyen teğmenleri savunan 12 avukat adına açıklama yapan Namık Öztürk, şunları söyledi: Emir yoksa, emre itaatsizlik suçu nasıl oluşabilir? Tören sonrası için de herhangi bir emir verilmedi. Bu durumda emre itaatsizlik gibi bir durum da söz konusu değil. Beş teğmenimiz hakkında verilen “TSK’dan ayırma” cezası (ihraç), henüz muhataplarına resmi olarak tebliğ edilmeden, devlet geleneklerine aykırı bir tutum ve büyük bir ciddiyetsizlikle basın açıklaması olarak kamuoyuna duyurulmuştur.
TAZMİNAT RİSKİ DE VAR
Beş teğmen, gerekçeli kararın tebliğini bekliyor. Teğmenlerin avukatları, kararın yazılı tebliğinin ardından konuyu İdare Mahkemesi’ne taşıyacak. Teğmenler ihraç kararının kesinleşmesinin ardından idareye tazminat da ödemek zorunda kalacak. Askeriyeden ayrılacaklara ödettirilecek tazminata ilişkin yönetmelik; her ne sebeple olursa olsun TSK’dan ayrılanlara, devlet tarafından yapılan masraflar, yönetmelikte yer alan giderleri kapsayacak biçimde maliyet hesaplaması yapılarak tazminat olarak ödettirilmesini öngörüyor.
Polis & Adliye, 02 Şubat 2025 15:34
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
