Erbakan Hoca'nın mirasını da batırdılar!
Gündem, 02 Şubat 2025 02:27Çarşamba Şeker Fabrikası’nın temeli 1977 yılında atıldı. Tüm masraflara rağmen ayağa kaldırılamayan fabrikaya kilit vuruluyor.
Samsun Çarşamba Şeker Fabrikası’nın temeli, 1977 yılında Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan tarafından atıldı. 1989’da açılan fabrikanın yapımı için milyonlar harcandı. 22 yıl üretim yapan fabrika, bölgede yeterince şeker pancarı yetişmediği gerekçesiyle 2011’de devre dışı bırakıldı. 14 yıllık bu sürede 253 milyon lira zarar etti. Yeniden faaliyete geçirmek için 3 milyon dolar daha harcandı ancak tüm masraflara rağmen ayağa kaldırılamadı. Şimdi 1013 dekar arazisi, binaları ve lojmanları ile birlikte MKE’ye devrediliyor. Fabrikanın taşınması için 150 milyon lira daha harcanacak.
14 YILDA 1.4 MİLYAR ZARAR
Kamuya ait Türkşeker Çarşamba Şeker Fabrikası uzun süredir faaliyette olmadığı için zarar ediyor. Sayıştay tarafından TBMM KİT Komisyonu’na sunulan raporda, fabrikanın zararının 2011’den bu yana 253 milyon 110 bin 647 liraya ulaştığı belirtildi. Raporda, “Fabrika faaliyetlerine ara verdiği tarihten itibaren zarar etmiş, bu zarar toplam 1 milyon ton şeker pancarına tekabül ederek günümüz fiyatları ile 1 milyar 401 milyon lira olmuştur” denildi.
ARAZİLER RANTA AÇILACAK
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, şöyle konuştu:
“İktidar bu fabrikayı bilerek çalıştırmadı, personeli işsiz bıraktı. Fabrika kapatılıp bir kısmı MKE’ye tahsis edileceği kılıfıyla, diğer araziler ve binalar ranta açılacak. Oysa şeker fabrikasının geniş arazisi içinde MKE’ye de yer verilip, iki fabrika aynı anda üretim yapabilir. Erbakan hocalarının fabrikasını el birliği ile batırdılar.”
Türkşeker Genel Müdürü Muhiddin Şahin ise “Fabrika özelleştirilmiyor MKE’ye devrediliyor. Savunma sanayi yatırımları yapılacak. Makineleri de diğer fabrikalarımıza aktaracağız” dedi.
14 yıldır çalışmıyor ama personeli var
Samsun Çarşamba Şeker Fabrikası 1976’da yatırım programına alındı. 15 Kasım 1977’de ihalesi yapılarak temeli atıldı. 1013 dekar alanda kurulan fabrika uzun süren inşaat nedeniyle 8 Aralık 1989’da açılabildi. Fabrika arazisine 90 adet lojman, işçi ve memur misafirhanesi de yapıldı. Pancar ekimi azaldığı için üretime 2011’de ara verildi, halen personeli de olan fabrika 14 yıldır çalıştırılmıyor.
Gündem, 02 Şubat 2025 02:27
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
