Gergerlioğlu, yeni doğan bebek ölümlerini araştırıyor
Gündem, 01 Şubat 2025 07:50DEM Parti Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bebek Ölümlerini ve Özel Sağlık Kuruluşlarını Araştırma Komisyonuyla beraber bilgi edinmek ve incelemelerde bulunmak için İstanbul’a gitti.
YOLSUZLUĞA ZEMİN OLUŞTURUYOR!
Sağlık Bakanlığının verilerine göre İstanbul'da özel sektörde %65, kamuda %25, üniversitelerde %10 yenidoğan yoğun bakım yatak sayısı olduğunu hatırlatan Gergerlioğlu, özellerdeki fazlalığın yolsuzluğa zemin oluşturduğunu söyledi. Yenidoğan Çetesi serüveninde 27 Mart 2023'te CİMER'e gelen bir şikayet sonrası emniyete haber verildiğini söyleyen Gergerlioğlu, ancak Eylül 2023'te tıbbi bir komisyon toplanıp konunun incelenmeye başladığını aktardı. 18 Ekim 2024'te yapılan açıklamayla harekete geçilmesinin çok geç kalındığını vurgulayan Gergerlioğlu, aradan geçen 1.5 yılda bebeklerin ölmeye devam ettiğini belirtti.
Yaşanan olayların öncesinde Sağlık Bakanlığına verdiği soru önergesini hatırlatan Gergerlioğlu, “Tekil bir vakadan hareketle sorular sormuştum. Bana bu skandal patlamadan önce Bağcılar Medilife Hastanesi'ndeki hatalarla dolu bir doğum ve ardından bebeğin brachial plexus hasarına uğraması sonucu babanın bana başvurmasıyla birlikte verdiğim soru önergesi için 2 yıl boyunca cevap verilmemişti. Neden cevap verilmediğini de sorgulamak gerekiyor” dedi.
MERT AKDENİZ’İN BEBEĞİNE NE OLDU?
Sağlık Bakanlığı'ndaki Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Bey’in İstanbul'daki komisyonda başvurucu Mert Akdeniz'in bebeği A.A. için komisyonun herhangi bir ihmal, eksiklik tespit edilmedi raporu olduğunu söylemesini fakat bunun kendisine bildirilmediğini belirten Gergerlioğlu, bu durumu siyasi iradeye karşı hoş olmayan bir tavır olarak değerlendirdi. Verdiği soru önergesine konu olan Mert Akdeniz’in başvurusunun komisyonda tekrar değerlendirileceğine dair Sağlık Bakanlığı’ndan bilgi aldığını belirten Gergerlioğlu, yetkililere “Mert Akdeniz’in başvurusuyla ilgili yeni bir gelişme var mı? sorusunu yöneltti. 112 komuta merkezlerindeki ambulans şoförlerinde sıkıntılar olduğunu aktaran Gergerlioğlu, “Bu durumun kayda alındığını söyleniyor ama nasıl bu kadar kolay istismar ettiklerinin cevabı da verilmelidir” ifadelerini kullandı.
Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun da üyesi olduğu Bebek Ölümlerini ve Özel Sağlık Kuruluşlarını Araştırma Komisyonunun İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, SGK İstanbul İl Müdürlüğü, Anadolu Ambulans Başhekimliği, İstanbul Valiliği ve mağdur ailelerle yapacakları görüşmeler sonrası İstanbul’dan ayrılması bekleniyor.
Gündem, 01 Şubat 2025 07:50
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
