Erdoğan A Takımı'nı komple yenileyecek mi?
Siyaset, 31 Ocak 2025 06:21Erdoğan, MYK’da yüzde 50’nin üzerinde değişim yapacağı ve 16 genel başkan yardımcısından en az 10’unun yenileyeceği kulislerden aktarıldı.
2024 yerel seçimlerinde 22 yıllık AKP iktidarı ilk kez yenilgiyi tatmıştı. CHP, yerel seçimlerde birinci parti çıkarken, AKP ise ikinci olmuştu. Yerel seçimdeki mağlubiyetin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, harekete geçti. Pek çok ilde il ve ilçe başkanlıklarında isimlerde değişiklikler oldu. Yeni kulis bilgisinde ise MYK’daki değişimin yüzde 50’nin üzerinde olacağı ve 16 genel başkan yardımcısından en az 10’unun yenileneceği belirtildi.
MAĞLUBİYETİN FATURASI KESİLİYOR
31 Mart yerel seçimleri, bir ilke sahne oldu ve kurulduğu günden bu yana girdiği tüm seçimlerden birinci parti olarak çıkan AKP, ilk kez CHP’nin gerisine düşmüştü. AKP, İstanbul’da yüzde 10 ve Ankara’da yüzde 28 puan fark yemişti. Yenilginin faturaları ise Erdoğan tarafından İl ve ilçe başkanlarında köklü değişiklik ile başladı.
ERDOĞAN: BAZI DEĞİŞİKLİKLER OLABİLECEK
Erdoğan, uçak dönüşü basına verdiği demeçte, parti yönetimi ve kabinede değişimin gündeme getirmişti. Erdoğan, “Şimdi bu yeni süreçte de hem genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir” demişti.
PARTİNİN A TAKIMI KOMPLE DEĞİŞİYOR
Türkiye gazetesinde yer alan habere göre kulislerde, Erdoğan’ın köklü bir değişikliğe gideceği, MYK’daki değişimi ise yüzde 50’nin üzerinde yapacağı konuşulduğu aktarıldı. 16 genel başkan yardımcısından en az 10’unun yenileneceği, özellikle 2 dönem ve üzeri başkanlık yapan isimlerin değiştirileceği ise belirtilenlerin arasında olduğu vurgulandı. 14 Mayıs genel seçimlerinde üç dönem kuralı sebebiyle yeni listeye giremeyen ve şu an bir görevi bulunmayan milletvekilleri ile bazı eski belediye başkanlarına da MKYK’da görev verilebileceği de konuşuluyor. Kabinede köklü bir değişim için Erdoğan’ın acele etmeyeceği ifade ediliyor ve haziran ayını bekleyebileceği görüşü de hakim. Bazı parti kaynakları ise kabinede kongre ile eş zamanlı değişim olacağı belirtiliyor.
Siyaset, 31 Ocak 2025 06:21
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
