banner490

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit’in tanınmış isimleri parmaklarını yedi!

İzmit Ulupınar Köyü Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Salih Akmeşe, İzmit’in tanınmış isimlerini kendi köyünde ağırlayarak onlara parmakları yediren lezzet olarak bilinen mancarlı pide ikram etti. 

27 Mayıs 2024 13:18
İzmit’in tanınmış isimleri parmaklarını yedi!

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Ertürk, iş insanları Nazmi Ertuğral, Ali Nafi Demiral ve gazeteci İdris Çelebi, Salih Akmeşe’den gelen davet üzerine soluğu Ulupınar Köyü’nde aldılar.  Tam bir doğa harikası olan Ulupınar turunda, taş fırın önüne mancarlı pide ziyafeti için sofrada kuruldu. 

ESKİ KÖY EVLERİNİ KORUMAK

Gelişen teknoloji ile birlikte artık sayıları azalan eski köy evlerini yakından görüp içlerine de girdiler. Eski köy evlerinin korunarak kültürel mirasımızın zenginliğini gelecek kuşaklara aktarmanın önemli bir adım olduğu görüşünde de birleştiler.

KIRSAL YAŞAMIN TADINA VARDILAR

Ertürk, Ertuğral, Demiral ve Çelebi bir bakıma günü birlikte olsa kent ortamından uzaklaşıp kırsal yaşamın tadına vardılar. Gerçek Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İdris Çelebi’de aslında misafir değil, ev sahibiydi.

O ANLARI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİLER

Zira Çelebi’nin ataları da aynı köyde yaşadılar. İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Ertürk, iş insanları Nazmi Ertuğral ve Ali Nafi Demiral bol fotoğraf çekip, çektirerek o anları ölümsüzleştirdiler. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.