banner490

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit’te 19 Mayıs yürüyüş, konser, bisiklet turu ile kutlanacak

İzmit Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı bu yıl da dolu dolu etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, tüm vatandaşları bu özel günlerde düzenlenecek etkinliklere davet etti. 

14 Mayıs 2024 17:47
İzmit’te 19 Mayıs yürüyüş, konser, bisiklet turu ile kutlanacak

Etkinlikler, 17 Mayıs Cuma günü NCity'deki Bowlingo Bowling Salonu'nda başlayacak. Gençlik Bowling Turnuvası, saat 13.00 ile 20.00 arasında gerçekleştirilecek ve ilk üçe giren takımlar çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

PEMBE KAYALAR KONSERİ 

18 Mayıs Cumartesi günü ise Seka Park'ta başlayacak olan Gençlik Yürüyüşü ve Müzik Festivali ile kutlamalar devam edecek. Sabah 09.30'da İzmit Belediye binası önünde toplanacak katılımcılar, Kültür Tepesi'nde Atatürk Anıtı'na çelenk ve karanfiller bırakacak. Festival, yürüyüşün ardından müzik, eğlence ve ikramlarla gün boyu sürecek. Saat 20:00  ise İzmitliler Cumhuriyet Parkı Amfi Tiyatroda Pembe Kayalar konseri ile günü coşkuyla tamamlayacak. 

BİSİKLET TURU 

19 Mayıs Pazar günü ise Yahya Kaptan Bisiklet Eğitim Pisti'nden başlayıp İzmit Belediye Meydanı'nda sona erecek olan Bisiklet Turu düzenlenecek. Bisiklet turu, saat 09.30'da başlayacak ve Türk Bayrakları ve balonlarla süslenmiş bisikletlerle renkli görüntüler oluşturulacak.

KLASİK KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Günün devamında, saat 19.00’da toplanan Atatürk anıtında toplanan kalabalık 19.45’te hareket ederek kortej yürüyüşünü gerçekleştirecek. Coşkulu kalabalık marşlar ve şarkılar eşliğinde İzmit Belediye Meydanına yürüyecek. 

DJ ALİ TAŞ İLE COŞKU DORUĞA ÇIKACAK

Saat 19.15'te İzmit Belediye Meydanı'nda "Atatürk'ün İzinde" temalı halk dansları gösterisi gerçekleştirilecek.  Kortejin alan ulaşmasının ardından ise saat 20.30'da resmi açılış, protokol konuşmaları yapılacak. Gecenin kapanışı ise 21.00'de Dj Ali Taş'ın 90'lar ve 2000'ler Türkçe Pop müziği performansı ile yapılacak.

TÜM İZMİTLİLER DAVETLİ

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, tüm İzmitlileri ve civar ilçelerden gelen vatandaşları bu anlamlı günde bir araya gelmeye çağırarak, "Gençlerimizin coşkusunu hep birlikte yaşayacağımız bu özel günlerde tüm halkımızı aramızda görmek istiyoruz," dedi. Bu yılki 19 Mayıs kutlamaları, İzmit'in dört bir yanında coşku ve heyecanla kutlanacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.