banner440

banner445

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hürriyet: Geçmiş dönemde dini tesisleri satışa çıkarmışsınız!

İzmit Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında “mezarlık yerleri” ile ilgili algı yaratmak isteyen AKP’li meclis üyelerine cevap veren Başkan Hürriyet, “Meclis üyesi olduğunuz geçmiş dönemde dini tesisleri, kimsesiz çocuk yurdunu satışa çıkarmışsınız, biz ise bu tür yerleri satmıyoruz”dedi. 

07 Mayıs 2024 17:32
Hürriyet: Geçmiş dönemde dini tesisleri satışa çıkarmışsınız!

SGK DÜŞÜK BEDEL BELİRLEMİŞTİ

İzmit Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında, SGK çok düşük bedel biçtiği için güncel bedel üzerinden fiyatları belirlenecek araziler gündeme geldi. Mezarlık alanların satışı iddialarını gündeme getirmeye çalışan AKP Meclis Üyesi Hayrettin Ünlü’ye en güzel cevabı Başkan Hürriyet verdi. 

SİZ MECLİS ÜYESİYKEN HİZMET BİNALARINI SATMIŞSINIZ
    
Başkan Hürriyet, “Listede yer alan önemli 6 arazimizi listeden çıkardık. Hayrettin Bey, siz meclis üyesi iken dini tesisleri satışa çıkarmışsınız. Kimsesiz çocuk yurdunu, köy yerleşik alanında köy odası ve arsası ile hizmet binasını satmışsınız. Biz ise halk adına davranıyoruz ve ne mezarlık alanlarını ne de böyle yerleri satmıyoruz. Bunların dışında kalan ve SGK’ya daha alt bedelle takası kabul edilen yerleri daha alt bedelle takas yapmak yerine rayiç bedel üzerinden satış yapmak istiyoruz. Belsa B Blok satışında olduğu gibi araziler yok pahasına düşük bedelle satılsın istemiyoruz. Kurum lehine davranıyoruz. Kelimelerle oynayarak farklı bir algı oluşturmaya çalışmayın” dedi.

KÂR ODAKLI DEĞİL, İNSAN ODAKLI”

SARBAŞ şirketine sermaye aktarımı konusunda AKP’li meclis üyelerinin “SARBAŞ iflas etti de haberimiz mi yok” iddialarına cevap veren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet  “SARBAŞ bizden önce hiçbir işletmesi olmayan, sadece lüks makam aracı kiralayan bir şirketti. Sermayesinin yüzde 90’ının araç kiralamalarına veriyordu” 

“BORÇLARLA ALAKALI BİR DURUM DEĞİL”

Konuşmasına devam eden Başkan Hürriyet, “Nevzat Bey’in makam aracı bile o şirket üzerinden kiralanmıştı. Şu anda ise SARBAŞ giderek büyüyor. Kar odaklı değil, insan odaklı hizmet ediyor. Gülümse Kafeler, Kent Lokantaları bu şirket üzerinden devam ediyor. Buradaki sermaye artışı şirketimizin mal varlığını kaybetmemesiyle alakalı. Borçlarla alakalı bir durum değil.

ARTIŞI YASA GEREĞİ YAPMAMIZ GEREKİYOR

Yapılan sermaye artışının yasa gereği olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Hürriyet, “Yasa gereği yapmamız gereken bir artış. Sanki 170 milyon kredi çekip 25 milyonu şirkete aktarmaya çalışacakmışız gibi yanlış bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Biz 170 milyon kredi çekmek istemiyoruz. Belki de hiç ihtiyacımız olmayacak. İhtiyaç olursa o anlık ihtiyaca göre çekeceğiz. Üstelik kredi maddesi ile bu durumun hiçbir ilgisi de yok. 25 milyon nakti aktarım da olmayacak” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner447

banner449