BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kocaeli için hayati proje: İzmit-Yalova Otoyolu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı işbirliğinde yeni dönemde hayata geçirilecek “İzmit Yalova Otoyolu” projesi kentin güneyindeki trafiği rahatlatacak. 

24 Mart 2024 18:20
Kocaeli için hayati proje: İzmit-Yalova Otoyolu

TRAFİK RAHATLAYACAK, KONFOR ARTACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın’ın yeni dönem projeleri arasında yer alan “İzmit Yalova Otoyolu” kentin güneyindeki trafiği tam anlamıyla rahatlatacak. Doç.Dr.Büyükakın’ın seçim beyanname programında “Kocaeli’nin güney yakası için hayati öneme sahip” dediği “İzmit Yalova Otoyolu” projesi, “Lojistik Köy” projesini anımsatıyor. Bu proje sayesinde D-130 Karayolu’ndaki trafik rahatlayacak, ulaşımda konfor artacak.

İLÇELERDEKİ TRANSİT TRAFİK YÜKÜ AZALACAK

İzmit Yalova Otoyolu projesi ile Karamürsel, Gölcük ve Başiskele’deki transit trafik yükü azalacak. Dev yatırımın uygulama projeleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından sürdürülüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın projeyi yakından takip ediyor.

50 KİLOMETRESİ KOCAELİ SINIRINDAN GEÇECEK

Otoyol projesi; Karamürsel, Gölcük, Başiskele, Kartepe ve İzmit’i kapsayacak. Projenin 50 kilometresi Kocaeli sınırlarında yer alacak, toplam uzunluğu ise 65 kilometre olacak. Çalışmalar kapsamında 8 anayol köprülü kavşağı, 6 ilçe giriş kavşağı, 45 köprü, 6 tünel, ve 13 viyadük inşa edilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa 2024-04-01 13:32:43

Bu proje Kuzey Marmara Otoyolunu yapan firmaya Yid şeklinde yaptırılsa en mantıklısı olur gibi..Hattı izleyen demiryoluda olmalı hatta..

Avatar
Çetin Aktaş 2024-03-25 18:39:57

İzmit Yalova Otoyolu , Şehirler arası trafik yükünün Güney Kocaeli üzerinde azalması için bir gereklilik haline geldi... TEM otoyolunda halen fazlaca bir yük var ... İstanbul sanayileşme ve kentlesmesini durdurmalır !!! Ya Trakya ve Sakarya / Bursa / Bilecik açılsın, yayılsın... Yada çivi çaktırmasın... Bizde Kocaeli olarak şehrimizin kıymetini bilelim. Tahir Baskanım , bırakın köylerde millet evini yapsın , Sıkmayın milleti abi...Zaten ekonomi