BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Mustafa Anayurtlu: İzmitlilerin meclisteki sesi olacağım

İYİ Parti İzmit Belediyesi 1. sıra meclis üyesi adayı Mustafa Anayurtlu eğitimci kökenli, bilime, bilgiye önem veren bir isim. Yüksek ideallere de sahip olan Anayurtlu, gençlere yönelik her türlü desteğin, ülkemizi aydınlık geleceğe taşıma anlamına geldiği gerçeğinin de her fırsatta altını çiziyor. Ve İzmitlilere mesajı da var. İşte ayrıntılar.. 

19 Mart 2024 19:56
Mustafa Anayurtlu: İzmitlilerin meclisteki sesi olacağım

Mustafa Anayurtlu uzun yıllar eğitim camiasının içerisinde öğretmen olarak yer aldı. Kocaeli Üniversitesi Eğitim Yönetimi, Teftişi ve Planlanması alanında yüksek lisans da yaptı. Halen Dublin Üniversitesi Eğitim Yönetimi, Teftişi ve Planlanması alanında doktora yapıyor. 2013’de Anayurt Yayın Grubu’nu kurdu. Bu kuruluşun bünyesinde 9 yayınevi ve 15 kitap mağazası faaliyet gösteriyor.

İYİ Parti İzmit Belediyesi 1. sıra meclis üyesi adayı Mustafa Anayurtlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle: 

KENT KÜLTÜRÜNE KATKI SAĞLAMAK

Benim uzmanlık alanım yayıncılıktır, pek çok yayınevini kuran da kişiyim. 17 yıl öğretmenlik yaptım. Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Anayurt Yayın Grubu, Türkiye Yayıncılar Birliği üyesi yayınevleri arasında Türkiye genelinde ilk 10’dadır. En büyük amacımız kent kültürüne katkı sağlamaktır.

ÇOCUKLARIMIZIN KELİME DAĞARCIĞI

Yapılan araştırmalarda İngiltere’de 72 bin, İtalya’da 30 bin, Türkiye’de ise sadece 10 bin kelimeyle kitaplar yazılıyor. Hal böyle olduğu içinde çocuklarımızın kelime dağarcığı gelişemiyor. Doğal olarak kendilerini ifade etmekte, hatta hayal kurmakta dahi zorluk çekiyorlar.

HER MAHALLEYE EĞİTİM KOÇU

Geçen yıl ülkemizde 1 milyon 200 bin öğrenciden 200 bininin tek bir matematik sorusuna bile cevap verememesinin nedenlerinden biri de yine aynı etkendir. İYİ Parti olarak İzmit’te seçimi kazandığımızda her mahalleye eğitim koçu atayacağız. Çocuklarımızın yetenek ve becerilerini ortaya çıkarıp bilim adamı, sanatçı, entelektüel nesiller yetiştirmeyi arzu ediyoruz. Ve eğitim, kalkınmanın temel bir öğesidir.

YILMAZ ÖZDİL’İ BEN İZMİT’E GETİRDİM

İzmit’te çok yazar var. Bu arkadaşların kitaplarını ücretsiz basıp tanıtımlarına da destek vereceğiz. Kitap Günleri adı altında yazarları halkla buluşturacağız. Ünlü gazeteci Yılmaz Özdil’i ilk defa ben İzmit’e getirdim. Yazarlar arasında çok ayrım yapılıyor ve bu son derece yanlış bir davranıştır.
 

İZMİT’İ MARKA KENTE DÖNÜŞTÜRMEK

Yılmaz Özdil aynı zamanda benim arkadaşımdır ve İYİ Parti olarak bütün yazarlarımızı, bütün vatandaşlarımızı kucaklayarak birleştirici bir unsur olacağız. Milletimizin hakkını gözetmekten yana bir tavır sergileyeceğiz. Tek gayemiz İzmit’i güzelleştirmek, marka kent haline dönüştürmektir.

ELEŞTİRİLER ARMAĞANDIR

Japonlar eleştiriler armağandır derler bizlerde eleştireceğiz, eleştiriye de açık bir tutum içinde olacağız. Her şeyden önemlisi İYİ Parti Meclis üyesi olarak sokaktaki halkın sesi olacağım. Yaklaşık bir aydır sahadayım ve gördüğüm şu; vatandaş umutsuz, kırgın yorgun. 

KAMİL ŞİRİN’E YÖNELİK İLGİ

Ekonomik kriz herkesin belini bükmüş durumda. Siyasilere güvenmiyorlar. Lakin İYİ Partililer olarak kendimizi tanıtıp ellerini sıktıktan sonra bize karşı olumlu yaklaşımları da dikkat çekici. Belediye Başkan adayımız Kamil Şirin’e yönelik ilgi her geçen gün daha da artıyor.

BU SEÇİMİN BELİRLEYİCİ FAKTÖRÜ

Parti olarak yönetimde demokrasiyi ve kültürü egemen kılmaktan yanayız. Milletimiz vefalıdır ve kimlerin samimi olup olmadıklarını da görürler. Bence bu seçimin belirleyici faktörü ekonomik kriz olacak. Seçilir de iş başına gelirsek, herkesin fikrini alacağız. Birlikte ve adaletle yöneteceğiz. Haftada bir gün mutlaka halkla buluşacak ve şeffaf olacağız, israfı da bitireceğiz.

HER SORUNU MECLİSTE DİLE GETİRECEĞİM

İzmit Yürüyüş Yolu üzeri Sabri Yalım Parkı karşısında faaliyet gösteren sahibi olduğum Anayurtlu Kitap Evi’nin bir üst katında ofisim var. Her gün o ofiste en az 10 kişiyi ağırlarım. Genellikle İzmit’in ve halkın sorunlarıyla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuruz. İzmitlilerin meclisteki sesi olacağım ve her sorunu da dile getireceğim. 

İZMİT’İ, İZMİTLİLERİ SEVİYORUM

İzmit’i, İzmitlileri seviyorum. Anayurt Yayın Grubu bu kentte doğdu ve Türkiye geneline de şubeleriyle yayılacak. Muhalefet ile demokrasi; hava ve su kadar önemlidir. Bilgiyi paylaşmak, topluma faydalı olmak, güzel işler yapmak ve demokrasimize renk katmak için aday oldum. Bizleri bu noktaya İzmit halkı getirdi. İzmit kültürlü bir kenttir. Allah nasip ederse en güzel şekilde hizmet etmek istiyoruz ve İzmitlilerden de destek bekliyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.