banner490

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kocaeli’de MHP’liler AKP’li adaylara oy verir mi?

Devlet Bahçeli’nin, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’yı tabanın sesini dile getirdi diye adeta zorla istifa ettirmesinin faturası AKP’ye çıkacak gibi görünüyor! Neden mi? İşte ayrıntılar. 

10 Aralık 2023 08:57
Kocaeli’de MHP’liler AKP’li adaylara oy verir mi?

Bilindiği gibi Milletvekili Saffet Sancaklı, Kocaeli’de 13 belediyenin 13 adayı da AKP’li olursa seçim çalışması için gelmeyeceğini söylemişti. Sancaklı aslında tabanın sesini dile getirdi.

Ülkücü tabanda yer alanların bizim misyonumuz AKP’yi desteklemek değil, MHP’li adaylar da olmalı diye düşündükleri biliniyor. Sancaklı’da bu yöndeki talepleri yüksek perdeden dillendirdi. Fakat vay sen misin öyle konuşan misali Bahçeli’nin hışmına uğradı!

Sancaklı, adeta zorla MHP’den istifa ettirildi. Bu gelişmeden sonra MHP’lilerin dost sohbetlerinde, AKP’yi desteklemek için adam harcandı, AKP’ye oy yok kardeşim şeklindeki sözlerle tepkilerini dile getirdikleri de fark ediliyor.

MHP’li seçmenlerin ağırlıklı olarak İYİ Parti, ya da Zafer Partisi’nin adaylarını desteklemeleri de bekleniyor. Bahçeli partide disiplini sağlayayım, aba altından sopa göstereyim diye düşünürken hoyratça tutumuyla MHP’lilerin tepesini attırdı! 

Elbette teşkilat kademelerinde yer alan isimler Cumhur İttifakı diyecekler! Aksi halde onların akıbeti de Sancaklı’dan farksız olmaz! MHP’lilerin yüzde 60’ı zaten AKP’ye oy vermiyor. Bahçeli’nin hoşgörüden uzak, gereğinden fazla abartılı yaklaşımları bu oranın daha da yükselmesine neden olacaktır.

Nitekim bu ihtimalde AKP’lileri kara kara düşündürüyor. MHP desteği olmazsa AKP’nin özellikle İzmit ve Derince’de seçim kazanması neredeyse imkansız hale gelir. Kocaeli’de Dilovası gibi en az bir ilçenin MHP’ye verilebileceği de gelen bilgiler arasında.

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne seçim ve oy hesabına dayalı yeni yeni işçiler alındığına dair bilgiler de geliyor. Bahçeli’nin Sancaklı’ya kapıyı göstermek gibi sert tavrından sonra gönüllerini ve oylarını almak için pek çok MHP’linin seçim öncesi AKP’li belediyelerde işbaşı yapmalarına sürpriz gözüyle de bakılmıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.