BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Araçla çöp bırakılıp sonra da toplanmıyor diye yaygara mı koparılıyor?

İzmit’te akla mantığa aykırı durumlar yaşanıyor. Her mahalledeki çöplerin, her gün düzenli olarak toplandığının bilinmesine rağmen 3-5 gündür çöpler toplanmıyor denilebiliyor. Nitekim İzmit Belediyesi adına yapılan açıklamada bu konuya değinildi ve Serdar Mahallesi’nde çöplerin araçlarla getirilip bırakıldığının tespit edildiği vurgulandı. 

12 Eylul 2023 14:24
Araçla çöp bırakılıp sonra da toplanmıyor diye yaygara mı koparılıyor?

İzmit Belediyesi adına yapılan o açıklamanın içeriği şöyle:

Saygıdeğer İzmit halkı ve değerli basın mensupları. Son günlerde bazı medya organlarında Serdar Mahallesi ile ilgili olarak ortaya atılan çöp birikmesi iddiaları hakkında kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmek istiyoruz.

ÇÖPLER GÜNLÜK OLARAK ALINIYOR

Öncelikle belirtmek isteriz ki; söz konusu haberlerde belirtilen 5 günlük çöp birikmesi iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Kentimizin tüm mahallelerinde olduğu gibi Serdar Mahallemizde de çöpler bir program dahilinde ve günlük olarak alınmaktadır. 

ÇÖPLERİ KASITLI OLARAK ATAN ARAÇ GÜVENLİK KAMERALARINA YAKALANDI

Ancak çıkan haber sonucu Serdar Mahallemizdeki belirtilen alanı güvenlik kameraları aracılığıyla inceleyen ekiplerimiz, çöplerin sadece birkaç saat içinde bölgeye bırakıldığını tespit etmiştir. Belirtilen saatlerde bir aracın alana gelerek büyük miktarda çöp bıraktığı belirlenmiştir.

TEMİZLİK İŞLERİ BÖLGEYİ TEMİZLEDİ

İzmit Belediyesi olarak, bu tür kasıtlı çöp bırakma olaylarına karşı gerekli önlemleri almaktayız ve bu olayın üzerine gitmekte kararlıyız. Olayın belediyemize intikal etmesi üzerine, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz durumu hızlı bir şekilde müdahale ederek, bölgeyi temizlemişlerdir.

KASITLI OLARAK BİRLİKTELİĞİMİZİ TEHDİT EDİYORLAR

Serdar Mahallesi'nde yaşanan son olay, çevreye duyduğumuz saygı ve sorumluluğun, bireysel eylemlerle ne kadar hızlı bir şekilde bozulabileceğini göstermektedir. 

Bu tür olaylar, yalnızca çevreyi kirletmekle kalmaz, aynı zamanda toplumsal huzurumuzu ve birlikteliğimizi de tehdit eder. Bu sebeple, tüm İzmitlileri, çevreye karşı gösterilmesi gereken saygı ve sorumluluğu taşımaya ve bu tür olayları bildirmeye davet ediyoruz.

BİLİNÇLİ VE KASITLI OLARAK KİRLETİYORLAR

Belli bir grubun veya bireylerin, kent halkını rahatsız ederek, sosyal huzursuzluk yaratmaya yönelik bilinçli ve kasıtlı eylemleri olduğu düşüncesindeyiz. Alınan güvenlik kamerası görüntüleri de bu düşüncelerimizi de doğrulamaktadır. 

Bu bağlamda, olayın aydınlatılması ve faillerin bulunması adına gereken tüm yasal süreçler başlatılmıştır. Belediyemiz, şehrimizin temizliği ve halkımızın huzuru için bu tür olayları yakından takip etmekte ve gerekli tüm adımları atmaktadır.

BU TÜR OLAYLARI BİZLERE BİLDİRİN

Son olarak, Serdar Mahallesi'nde yaşayan tüm vatandaşlarımıza ve İzmit halkına, bu tür menfur olaylar karşısında birlik ve beraberlik içinde olmaya ve İzmit Belediyesine gereken bilgileri vermeye çağırıyoruz. 

Bu sayede, birlikte daha temiz, huzurlu ve yaşanabilir bir İzmit yaratabiliriz. İzmit Belediyesi olarak, tüm İzmit halkına ve basın mensuplarına bu konuda gösterdikleri anlayış ve işbirliği için teşekkür ederiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.