BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İbrahim Artvinli ile merkez sağ geri mi dönüyor?

Siyasette çok deneyimli ve saygın bir isim olan DYP Kocaeli eski Milletvekili İbrahim Artvinli merkez sağda partileşme sürecine kadar uzanacak yeni bir hareketin fitilini ateşledi. Türkiye genelinde 51 ilde de benzer adım atıldı. 

10 Eylul 2023 19:38
İbrahim Artvinli ile merkez sağ geri mi dönüyor?

Bugün sabah saatlerinde Başiskele Sahili’ndeki Mitza Kafe’de gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda yol haritası ile ilgili katılanlara bilgi verildi. AKP, İYİ parti ve merkez sağ partileri olan DYP, DP ve Anap çevrelerinden tanınan pek çok isimde bu kahvaltıda hazır bulundu.

İlk olarak söz alan Artvinli son derece formda görünüyordu ve not kağıtlarına ya da promptere bakmadan da akıcı bir şekilde konuşulacağının örneklerini sergiledi. Artvinli’nin konuşmasından bazı satır başları şöyle:

2016 yılında Çoban Ateşi’ni yine buradan başlatmıştık. O günlerde Meral Akşener önderliğinde yeni bir partinin kurulmasına yönelik çalışmalar yürütülüyordu. Akşener’le de görüştük, tüm sözler lafta kaldı başarılı olunamadı.

Geçmişinde yalan söyleyenler yalanlardan asla vazgeçmezler. Atatürk, Menderes, Bayar ve Demirel’i ön planda tutarak yeni bir hareketin fitilini ateşledik. Amacımızı Türkiye’yi bu kötü durumdan kurtarmak.

1993’de Tansu Çiller Genel Başkan olmadan evvel ben bu kadın gelirse önce parti, sonra Türkiye biter dedin ve haklı da çıktım. Haklı çıktığımla da kaldım. Türkiye’de insanlar siyasetten umudunu kaybetti. Milletin istekleri, talepleri doğrultusunda biz kendi ekibimizle bir araştırma yaptık ve kolları sıvadık.

Artvinli’den sonra hareketin lider adayı olarak tanıtılan eski Sağlık Bakanı Yıldırım Aktuna’nın oğlu Oğul Aktuna kürsüye geldi. Aktuna pek çok tehditle, şantajla karşı kalabileceklerinin farkında olduklarını belirterek bir bakıma her şeye hazırız, her türlü zorlukla başa çıkarız mesajı verdi. 

Aktuna’nın konuşmasından bazı satır başları da şöyle: Siyasete 16 yaşında babamın yanında başladım. Sayın vekilimiz İbrahim Artvinli baba dostudur. Geçmişte CHP örgütlerinde de görev aldım. Son olarak Akşener’in hareketi olan İYİ Parti’de İstanbul İl Başkan yardımcısı konumundaydım. Muhalefet kanadında yer alan siyasi aktörler umut olmaktan çıktı. Muhalefete yeni bir kan gereklidir.

Siyasetteki boşluğu fark ettik ve bu konuda cesurca adımlar da attık. Şu anda muhalefet liderlerinden çok daha iyi muhalefet yapacak birikime sahibiz. Amerika’da ekonomi eğitimi aldım ve Türkiye’nin çok büyük şirketlerinde de görev yaptım.

Türkiye’nin sorunlarının çözümüne ilişkin projelerimizle yola çıktık. Birkaç ay içerisinde bu sivil halk hareketinin adını da kamuoyuna ilan edeceğiz. Herkesin hoşuna gidecek, işte bu diyecek bir isim olacak. Henüz yolun başındayız ve zamanla milyonlarca kişinin de bizimle birlikte yol yürüyeceklerine inanıyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.