BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

12. Uluslararası İzmit Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali yarın başlıyor!

İzmit Belediyesinin bu yıl 12’ncisini düzenleyeceği Uluslararası Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali yarın İzmit Kent Meydanı’nda başlıyor 

24 Ağustos 2023 15:25
12. Uluslararası İzmit Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali yarın başlıyor!

İzmit Belediyesinin, kentimizin sembollerinden olan ve yalnızca kentimizde üretilen pişmaniyenin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması amacıyla düzenleyeceği Uluslararası İzmit Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali yarın başlıyor. 25-26-27 Ağustos tarihlerinde başta İzmit Kent Meydanı olmak üzere kentin farklı noktalarında birbirinden keyifli etkinliklerle hem İzmit’in pişmaniye üreticileri vatandaşlarla bir araya gelecek hem de İzmitliler eğlence dolu 3 gün geçirecek.

KENTİN DÖRT BİR YANINDA

Festival kapsamında pişmaniye yapım atölyeleri, yarışmalar ve söyleşilerin yanı sıra yurt içi ve yurt dışından gelen bando ve halk dansları toplulukları kentin dört bir yanında performans gösterileri gerçekleştirecek. İzmit’in sevilen sanatçısı Bülent Tamer 25 Ağustos Cuma akşamı saat 17.00’de İzmitlilere konser verecek. Konserin ardından saat 18.30’da Kültür Tepesi’nden Festival Korteji başlayacak.  
HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ GELİYOR

İzmitli pişmaniye üreticileri festival boyunca İzmit Kent Meydanı’nda kurulacak stantlarda ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak. 26 Ağustos Cumartesi günü MasterChef yarışmacısı Tahsin Küçük’ün söyleşisi gerçekleşecek. Ünlü klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici 26 Ağustos Cumartesi günü saat 21.00’de İzmit Kent Meydanı’nda sahne alacak.  Festival 27 Ağustos Pazar günü düzenlenecek olan festival kareografi performansı ve dans gruplarının performans sunumlarının yer alacağı Gala Gecesi ile taçlanacak.

ÜNLÜ İSİMLER KATILACAK

Hüsnü Şenlendirici’nin vereceği konserin yanı sıra festivale ünlü oyuncular, yemek uzmanları, gazeteciler, siyasetçiler ve sporcular da katılacak. Bu isimlerden bazılar şu şekilde: Anıl İlter, Duygu Kaya, Mustafa Sarıgül, Melek Mızrak Subaşı, Sahrap Soysal, Orkun Ünlü, Ragıp Savaş, Serkan Keskin, Tarık Emir Tekin, Engin Benli, Aydın Sigalı ve Ezgi Gözeger.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.