BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hocaoğlu: Yandaşa var emekliye yok, ama suçlu hep başkaları

İzmit Belediyesi AK Parti Meclis üyesi Fikret Hocaoğlu, tazminatları ödenmeyen EYT’li emekli işçilerin Belediye’yi basmasının ardından yaptığı açıklamasında: “İzmit'te EYT'lilere bayram yok. Size ve yeni kurduğunuz milyonluk şirketlere iyi bayramlar Fatma Hanım” dedi 

23 Haziran 2023 11:08
Hocaoğlu: Yandaşa var emekliye yok, ama suçlu hep başkaları

EYT’li emekli işçiler bugün tazminatları ödenmediği için İzmit Belediyesi’nin kapısına dayandı. Yaşanılan olayın ardından açıklama yapan İzmit Belediyesi AK Parti Meclis üyesi Fikret Hocaoğlu yaptığı açıklamasında: “Bütün belediyeler kışın yollara sermek için binlerce ton tuz satın alırlar. Kandıra Belediyesi'nin tonunu 224.- TL'ye aldığı tuzu İzmit Belediyesi üç misli fiyata tonu 690.- TL'ye satın aldı. Peki kimden aldı? Kırıkkale Belediyesi'nin İYİ Partili belediye meclis üyesinden. Belediye’yi 3 Katı zarara uğratanlar masum, suçlu hep başkaları.

“SEÇİM SÜRECİNDE BÜTÇEYİ BABASININ MALI GİBİ DAĞITTILAR”

EYT’den emekli olan ve İzmit Belediyesi tarafından tazminatları ödenmeyerek mağdur edilen işçilerimiz, bayrama boynu bükük girecek. Seçim sürecinde bütçeyi babasının malı gibi dağıtanlar, işçilerimizin hakkı olan tazminatları ödemek için neredeyse İzmit Belediyesi’ne ait satılmadık yer bırakmadılar. Bu arazilerin bazılarını da, fahiş fiyatlara iş yaptırarak belediyeyi borçlandırdıkları firmalara verdiler.
 
“ÖDENEN TAKSİT YARIM YAMALAK YAPILDI”

EYT’li vatandaşlarımıza ödenecek meblağ 40 milyon olmasına rağmen, 1milyar 250 milyon bütçe, satılan araziler, daireler ve dükkanlar yetmedi. İşçilerimiz, 4 taksit halinde alacakları tazminatlarının bu ay son taksitini alması gerekirken, sadece 1 taksit ödemelerini alabildiler. Ödenen taksit ise yarım yamalak yapıldı. İşçi kardeşlerimiz sizin tarafınızdan verilen söze istinaden borç altına girdi. İzmit'te EYT'lilere bayram yok. Size ve yeni kurduğunuz milyonluk şirketlere iyi bayramlar Fatma Hanım.

“YILLARIMIZ İŞÇİLERE OLAN BORÇLARI ÖDEMEKLE GEÇMİŞTİ”

Biz İzmitliler olarak bu sahnelere yabancı değiliz. CHP’li yönetimin elinden İzmit Belediyesi’ni aldığımızda, yıllarımız işçilere olan borçları ödemekle geçmişti. Fatma Kaplan Hürriyet bizleri yeniden tarihin o kara günlerine götürdü. İzmit Belediyesi kapısına yıllar sonra yine alacaklı işçi kardeşlerimiz dayandı. Ne tesadüftür ki, yine yönetiminde CHP var” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.