BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkan Hürriyet AKP ve MHP tarafından reddedilen kararı veto etti

İzmit Belediyesi adına yapılan açıklamada EYT’li işçilerimizin tazminatlarını ödeyebilmemiz için meclise getirdiğimiz, ancak AKP ve MHP’li meclis üyeleri tarafından reddedilen arsa satışı kararına dün akşam itibariyle  veto ettik’ denildi. 

23 Haziran 2023 18:23
Başkan Hürriyet AKP ve MHP tarafından reddedilen kararı veto etti

İşte o açıklamanın içeriği:

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in bu veto kararı, EYT MÜCADELESİNDEKİ DAYANIŞMANIN VE ADALET TALEBİNİN DE GÜÇLÜ BİR İŞARETİDİR.

İzmit Belediyesi Meclisi'nde getirilen arsa satışı kararı, EYT'li işçilerin tazminatlarının ödenmesi için bir kaynak oluşturma amacını taşımaktaydı. 

Ancak ne yazık ki, AKP ve MHP'li meclis üyeleri, bu kararı reddederek, EYT'li işçilerimize karşı olan sorumluluklarını da göz ardı etti. 

AKP ve MHP’li meclis üyelerinin, vatandaşların hakkını savunmak ve çözüm üretmek için görevlendirildiklerini unutmadan, kaynak yaratma çabalarımıza destek olmalarını beklerdik.

AKP ve MHP’li meclis üyelerine bu kararlarını yeniden gözden geçirme ve EYT'li işçilerin haklarını daha fazla çiğnememe çağrısında bulunuyoruz. 

Bu VETO kararımızın ardından; AKP ve MHP’li meclis üyelerinin elleri, bu sefer inşallah EYT’lilerin tazminatları konusunda “evet” oyu için kalkar diye umut ediyoruz. 

Tüm engellemelere rağmen İzmit Belediyesi olarak EYT’li işçilerimiz için mücadelemizin devam edeceğinin tüm halkımız tarafından bilinmesini istiyoruz. Saygılarımızla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.