BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit Belediyesi’nde yanıltıcı bilgi açıklaması

KOÜ Umuttepe Yerleşkesi’nde köpeklerden kaçan bir gencin yüksekten düşmesi sonrası ortaya atılan iddialarla ilgili İzmit Belediyesi’nda açıklama geldi. 

17 Haziran 2023 06:12
İzmit Belediyesi’nde yanıltıcı bilgi açıklaması

İşte o açıklamanın içeriği:

KOÜ Umuttepe Yerleşkesi’nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen, bir öğrencinin saldırgan bir köpek tarafından kovalanması ve öğrenci arkadaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan üzücü olayla ilgili ilk olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz. 

Ancak yaşanan bu üzücü olayın ardından HayFed (Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu) tarafından kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarla ilgili açıklama yapma gereği duyulmuştur. 

MERKEZİN DOSYASI BİR YIL BAKANLIKTA BEKLEDİ

Kentimizin Sekbanlı mevkiinde; daha önce özel bir şirket tarafından kullanılan alanda, İzmit Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon merkezinin kurulması için 2021 yılının Şubat ayında Tarım ve Orman Bakanlığı Sakarya Orman Bölge Müdürlüğüne başvurulmuştur. Yerin uygunluk yazısı ise bir yılı aşkın bir süre sonra, yani 27.04.2022 tarihinde gelmiştir. 

ALANDA ELEKTRİK VE SU YOK

Ancak,  söz konusu alanı daha önce kullanan özel şirketin elektrik ve su hatları öncesinde bölgede mevcut iken, şimdi ise yeni elektrik ve su hatlarının çekilmesi gerekmektedir. İlgili kanunun 2013/8 ve 2013/16 sayılı genelgesi kapsamında da hayvan bakım yerlerinin olacağı alanlarda yol ve elektrik imkanının olması gerekmektedir. 

İSU VE SEDAŞ  ELEKTRİK VE SU VERMİYOR 

Derhal ilgili kurumlarla yazışmalar başlatılmış; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU'dan bölgeye su ve SEDAŞ’tan elektrik hattı çekilmesi istenmiştir. İSU’dan İzmit Belediyesine 03/2023 tarihli gelen yazıda bölgeye su hattı, SEDAŞ’tan ise 06/2023 tarihli yazıda elektrik hattı çekilmeyeceği belirtilmiştir. 

KOCAELİ VALİLİĞİNİN BİLGİSİ DAHİLİNDE  GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Konuyla ilgili olarak, Kocaeli Valiliğini bilgilendirmemiz sonucunda valiliğimiz bölgeye elektrik ve su hattının çekilmesi için kurumlarla görüşmelerini sürdürmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.