BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Emirşah Torun: Büyükşehir önce kendi kapısının önünü süpürsün

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, AKP İzmit Belediye Meclis Üyesi Fikret Hocaoğlu’na cevap vererek, “Sayın Hocaoğlu İzmitlileri yanıltmaya çalışacağına, önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sorumluluk alanlarında yapılması gerekenleri takip etsin. Siz önce kendi önünüzü süpürün, sonra konuşun” dedi  

16 Haziran 2023 16:31
Emirşah Torun: Büyükşehir önce kendi kapısının önünü süpürsün

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, AKP İzmit Belediye Meclis Üyesi Fikret Hocaoğlu’nun İzmit Belediyesine yönelik olumsuz algı oluşturma amacı taşıyan sözlerine yanıt verdi. Hocaoğlu’nun,”Sokak hayvanları, temizlik ve ot biçimi İzmit Belediyesi'nin asli görevidir” sözlerine değinen Torun, “Bizler sorumluluk alanlarımızı biliyor ve ilgili personellerimizle 7 gün 24 saat üzerimize düşen bölgelerdeki tüm temizlik, tırpan ya da her ne ihtiyaç varsa onları gerektiği gibi yapıyoruz. Hatta bazen Büyükşehir’in sorumluluğu olsa da işini yapmadığı ve insanları mağdur ettiği yerlerde bile bizler görev yapıyoruz ki vatandaşlarımız daha fazla zorda kalmasınlar.

“SİZİN MANİPÜLASYONLARINIZLA DA İLGİLENİYORUZ”

Fikret Hocaoğlu, ana arterlerdeki otların biçilmesinin, 14.50 metre üzerindeki yolların bakım ve onarımının Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanlarında olduğunu bilmiyor herhalde. İzmit’te sokak hayvanları sorunu sadece İzmit’in değil Kocaeli hatta tüm Türkiye’nin sorunu. Hocaoğlu, sokak köpekleri sorununun önce KBB sorumluluğunda olduğunu da bilmiyor herhalde. Hocaoğluna tavsiyem bunları bilmiyorsa bir bilene sorsun. AKP’li diğer belediyelerin İzmit’e getirip bıraktığı köpeklerin bile sağda solda görüntüleri var. Yani sizin belediyeleriniz bırakın otu, çöpü, sokak köpeğini bile getirip İzmit’e bırakıyor ki insanlar İzmit Belediyesine yüklensinler. Biz hem sokak köpekleriyle, hem İzmit’in temizliğiyle, doğasıyla, hem de sizlerin yaptığı manipülasyonlarla gerektiği gibi ilgileniyoruz. Büyükşehir de kendi sorumluluklarını yerine getirsin yeter.

VİZYON PROJELERİ İZMİT BİZİM ZAMANIMIZDA GÖRDÜ

Ayrıca Sayın Hocaoğlu bu şehirde 4 yıldır yaptığımız işleri küçültmeye çalışmış. Sanırım İzmit’i dolaşmadığı için bu şehrin nereden nereye geldiğini göremiyor. Hocaoğlu, siz Alzheimer hastalığını, hasta ve yakınlarının yaşadığı zorlukları umursamadığınız için bilmezsiniz. Bu şehrin ilk Alzheimer Yaşam Evi’ni İzmit Belediyesi bu kente kazandırdı. Yine otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşadığı zorlukları da bilmezsiniz. Bu kentin ilk ve tek Otizm Yaşam Evi’ni de biz açtık. On gün sonra resmi açılışı var. Sizler de gelip bir görün. Bu şehirde insanların yaşadığı en büyük zorluklardan biri olan kreşler için de bin dereden su getirttiniz bize. Gelin bakın insanlar nasıl dua ediyorlar şimdi Çınar Çocuk Evleri için. 

ARTIK ÇAMUR ATMAYIN İŞ YAPIN

O yüzden İzmit Belediyesi hakkında konuşmadan önce besmele çekmenizi öneririm. Vizyon proje ne demekmiş. İnsana dokunan hizmet neymiş, belki bakış açınız değişir. Bizler ilçe belediyesi olarak, evet kısıtlı kaynaklarımızla İzmit gibi çok büyük bir coğrafyada tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bazen bir yere yetişememiş, geç kalmış da olabiliriz. Ama emin olun oraya da hemen ulaşıp, ne gerekirse yapan gururlu, namuslu çalışanlarımız var bizim. Sizin Büyükşehir Belediyeniz de lütfen artık üzerine düşenleri yapsın. Kendi sorumluluk alanlarınızdaki işleri yapmayarak, sanki İzmit Belediyesi işini yapmıyor gibi göstermeyi, insanları kandırmayı, çamur atmayı lütfen bırakın. Artık iş yapın.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.