BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Uygulamamızı tüm AK Partili Belediyelere ücretsiz verebiliriz

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Bilgi İşlem Müdürlüğünün yetkin personelleri tarafından geliştirilen Çınar Satın Alma programını tanıtarak AKP’li belediye meclis üyelerine seslendi. Hürriyet, ‘Cesaretiniz varsa kendi belediyelerinize şu programı uygulatın. Cesaretiniz varsa şu şeffaflığı uygulatın” dedi  

12 Mayıs 2023 08:09
Uygulamamızı tüm AK Partili Belediyelere ücretsiz verebiliriz

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından üretilen yeni satın alma programına dair basın toplantısı gerçekleştirdi. İzmit Belediyesi Ana Hizmet Binası 2. Katta bulunan toplantı salonunda gerçekleştirilen programa İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları Ünal Özmural, Seyhan Özcan, İzmit Belediyesi Koordinatörü Hakan Yalçın ve Bilgi İşlem Müdürlüğü personeli katıldı. 

“BÜYÜK ÇABA SARF EDİYORUZ”

Hürriyet basın açıklamasında  şu ifadeleri kullandı; “Göreve geldiğimizden bu yana yetkilerimiz çerçevesinde olabildiğince alımlarımızı, belediyenin yönetim şeklini her şeyini şeffaflaştırmak için, daha adil yönetebilmek için gerçekten büyük çaba sarf ediyoruz. Birçok rant hikayesini bitirmek için büyük mücadeleler veriyoruz. Kiralık araçlar bunun en somut örneği. Bunu artık bütün İzmit bütün Türkiye duydu. 

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Hem rantı bitirmek hem daha da şeffaf bir anlayışla yönetebilmek, kamu kaynaklarını daha iyi kullanabilmek, belediyenin kaynağını daha doğru kullanıp yatırımlarımızı daha fazla arttırabilmek için gerçekten ekip arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz. Bütün karalama kampanyalarına rağmen, üzerimizdeki propaganda kampanyalarına rağmen bu konuda gerçekten vicdanımız rahat bir şekilde var gücümüzle çalışıyoruz. 

“YENİ BİR SATIN ALMA SİSTEMİ”

Yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalıştığımız bir programımız vardı. Özellikle doğrudan temin, satın almalarımızı nasıl daha şeffaflaştırabiliriz, nasıl kentin dört bir tarafına yayabiliriz, daha fazla esnaftan fiyat teklifi alabilmenin yolu nedir diye düşündük. Satın alma işlemlerimizi teknolojinin nimetlerinden de faydalanarak daha şeffaf, daha sorgulanabilir, daha açık hale getirebilmek için 1 yıldır üzerinde çalışıyoruz. 

“YETKİN İSİMLER İSTİHDAM ETTİK”

Özellikle Bilgi İşlem Müdürlüğümüz çok kıymetli bir çalışma yürütüyordu. Bilgi İşlem Müdürlüğümüzü sadece bilgisayarların tamiri için konuşlanmış bir müdürlükten çıkartarak kendi yazılımlarını üretebilen bir konuma getirdik. Dışarıdan satın almaksızın bu çalışmaları yapabilecek yetkin arkadaşlarla müdürlüğümüzü donatmıştık. Yetkin arkadaşlarımızın istihdamıyla birlikte Bilgi İşlem Müdürlüğümüzü güçlendirmiştik. Şimdi onun meyvelerini topluyoruz. 

“ÇOK ŞEFFAF BİR SİSTEM”

Birçok programımızın yazılımını kendi bünyemizde yaparak programın bütün hakları, datası bize ait olan programları yazdığımız gibi şimdi de satın alma sistemimizin, özellikle doğrudan teminleri daha şeffaf, daha dijital, daha halka açık, daha fazla esnafın faydalanabileceği bir program yaptık. Özellikle kent esnafı rahatlıkla dijital ortamda oturduğu yerden bilgisayar başından ya da telefonla teklif vereceği bir sistemi kurduk. Çok şeffaf bir sisteme geçiyoruz. 

“BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ HAZIRLADI”

Bende İzmit Belediyesine teklifte bulunmak istiyorum diyen küçük esnaflar, büyük şirketler hiç fark etmeksizin herkese açık Çınar Satın Alma uygulaması oluşturduk. Bu uygulama Bilgi İşlem Müdürlüğümüzün yetkin personellerinin yazılımını kendisinin yaptığı dışarıdan bir program satın almadan ve dışarıya herhangi bir bağlılık oluşturmadan ürettiği bir uygulama. 

“TÜM ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yarın öbür gün güncellemesiydi, değişikliğiydi diyerek dışarıya ücret ödenmeksizin kullanılacak bir program. Dışarıdaki herhangi bir şirkete bu özel dataların paylaşılmayacağı güvenli bir program oluşturuldu. Kendi oluşturduğumuz, kendi yazdığımız bir program. Bugünden itibaren bu sistemi kullanmaya başlıyoruz. Bütün çalışma arkadaşlarıma bu özverisi için, üretkenliği için teşekkür ediyorum. 

“1 YILDIR BU PROGRAM İÇİN ÇALIŞIYORDUK”

Gururla söylüyorum; 4 yıldır görevdeyiz, belediye yönetimini şeffaflaştırabilmek için daha dürüst yönetebilmek için, gerçekten kaynakları daha doğru kullanabilmek için, rantı bitirebilmek için çok mücadele ediyoruz. Buna rağmen 4 yıldır da büyük karalama kampanyalarına maruz kalıyoruz. Geçtiğimiz yıl bütün AK Partili belediyeler ekonomik kriz ve maliyetlerin artması nedeniyle doğrudan temin limitini aşmasına rağmen AKP’li arkadaşlar sanki böyle büyük yolsuzluklar yapmışız gibi kara propagandalar yaptılar. O dönem bazı sayfalar da bu iddiaları büyük büyük puntolarla kullanmıştı. Biz kendi vicdanımıza hesap verdiğimiz için ve kendimizden emin olduğumuz için 1 yıldır bu program için çalışıyorduk. 

“KENDİ KAYNAKLARIMIZLA OLUŞTURDUK”

22 yıldır bu kenti yönetenler bu tarz şeffaf yönetim için hiç çalışmadılar. Bu konuyu asla kendilerine dert etmediler. Çünkü biz nedenleri amaçları biliyoruz. Biz ise 4. Yılımızda şeffaf bir anlayışı kendimize dert ettik. Bunun için gerçekten de sorumluluk alarak, kendi kaynaklarımızı kullanarak bir program oluşturduk. 

“İZMİT’İN EKMEĞİNİ İZMİT’İN ESNAFI YESİN”

Biz hep söyledik , ‘İzmit’in ekmeğini İzmit’in esnafı yesin’. Açık ihalelerde büyük şirketler rekabet gücü daha yüksek olduğu için küçük esnaf büyük esnafla rekabet edemiyor. Bunun da önüne geçecek bir program geliştirdik. Küçük esnafımızın da rekabete dahil olmasını sağlayacak ve kent esnafının da İzmit Belediyesi ile alışveriş yapabilmesini sağlayacak bir sistem bu sistem. 

BAŞKAN HÜRRİYET SİSTEMİ ANLATTI

Bu programı kullanacak esnafımızın, firmalarımızın öncelikle bu sisteme kayıt olmaları gerekiyor. Bu sisteme kayıt olabilmeleri için de izlemeleri gereken yol haritası var. Kayıt olduktan sonra uygulamaya kendi oluşturdukları e-mail ve parola ile işlem yapabilecekler. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra satın alımlar butonuyla kendi hizmet alanında satın alım listesini görüntüleyebilecekler. Teklif ve butonuyla da satın alım için online teklif oluşturabilecek ve daha önce verdiği teklifleri de görüntüleyebilecekler. 

“ŞİRKET BİLGİLERİ GİRİLECEK”

Firmalar satinalma.izmit.bel.tr adresine girecekler önce. Sonra şirket yetkili bilgileri alanını dolduracaklar. Ondan sonra vergi levhası, ticaret faaliyet belgesi, oda sicil kaydı, imza sirküleri, vekaletname olmak üzere alanlar dolacak. Üçüncü alanda da faaliyet belgesinde yer alan hizmet alanlarını seçecekler. 

“KAYIT SONRASI KONTROL EDECEĞİZ”

Firma ne tedarik ediyorsa o başlığı seçerek kaydını oluşturabilecek ve uygulamaya giriş yapacak. Kayıt talebi sonrası bilgiler önümüze düşecek. Biz bunları öncelikle alıp kontrol edeceğiz. Kontrolden geçen firmaları onayladığımızda sisteme kayıt işlemi tamamlanmış olacak. 

“RAHATLIKLA TEKLİF VERİLEBİLECEK”

Programda bulunan satın alımlar listesi ekranından her firma İzmit Belediyesi bugün hangi alımlara çıkmış rahatlıkla görebilecekler. Firmalar rahatlıkla teklif verebilecekler. Teklif verme süreci ilana düştüğü zaman firmalar o alanda ilgiliyse o ilanlar önüne düşecek. Yani biz bir mobilya alıyorsak bu ilan inşaat firmasının önüne düşmeyecek, mobilya firmaların önüne düşecek. Firmalar isterlerse boş teklif dosyasını indirip elle doldurarak İzmit Belediyesine verebilir. İsterse de sistem üzerinden dijital şekilde teklifini iletebilir. 

“2 BÜYÜK HEDEFİMİZ VAR”

Tarih belirttiğimizde o tarihe kadar teklif açık kalıyor. O tarih bittiğinde teklifler önümüze düşüyor. Teklif tarihi bitmeden biz teklifleri göremiyoruz. Bu da firmaların birbirine haber verememesi,  olası bir organizasyon sağlanamaması için koymuş olduğumuz bir güvenlik sistemi aslında. Niyetimiz daha fazla rekabet ve daha fazla uygun fiyata mal alabilmek. Bu sistemi geliştirmekte 2 büyük hedefimiz var. Biri daha fazla firmaya ulaşmak, diğeri teklif bedellerini düşürmek yani daha uyguna ürün satın alabilmek istiyoruz. 

“FİRMALAR REKABET EDEBİLECEK”

Programa 2. Bir önemli detay daha getirdik. Pazarlık usulü ihalelerde olduğu gibi bu sistemi doğrudan teminlerde de getirdik. Diyelim ki 10 firma bize teklif verdi. En uygun ilk 5 teklifi sıralayacağız ve firmalara ilk 5 firma arasındasınız. Bu ilk 5’e giren firmalara ikinci bir hak tanıyacağız. Arzu ederseniz teklifinizi güncelleyebilirsiniz diyeceğiz. İzmit Belediyesinin kaynaklarını daha doğru kullanmak adına daha düşük fiyata kaliteli ürün alma şansını yakalayacağız. Böylece firmalar da birbiriyle rekabet edebilecek. 

“MOBİL UYGULAMAMIZ DA VAR”

Satın alma sürecinden kısa mesaj sistemini de kullanacağız. Firmalar her gün bilgisayar başına oturup belediye hangi malı satın alacak diye bakamayabilir. Bize kayıt olan firmalarına otomatik olarak SMS gidecek. Tüm cihazlardan erişilebilen bir mobil uygulamamız var. Biz bu satın alma programını çok önemsiyoruz. Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcımız Seyhan Hanım ve Ünal beyin başkanlığında bütün detaylarına kadar çalıştık. Sistem hata vermesin, güvenlik açığı olmasın, elle müdahaleye açık olmasın diye çaba verdik. 

“AK PARTİLİ BELEDİYELERLE SEVE SEVE PAYLAŞIRIZ”

Buradan her belediyeye açık çek veriyorum. Bu program bütün haklarıyla, altyapısıyla bize ait. İsteyen herhangi bir belediyeye, cesur belediyeye, cesur belediye başkanlarına, ‘Bende özellikle doğrudan teminlerde bu şeffaflığı uygulayacağım’ diyen cesur belediye başkanlarına, bu programı ücretsiz bir şekilde vermeye hazırız. Hiçbir bedel almayacağız. Buyurun siz de bu programa geçin demeye, paylaşmaya hazırız.  Bu programı ücretsiz bir şekilde özellikle Kocaeli’deki AK Partili Belediye Başkanı arkadaşlarımla seve seve paylaşırız. 

“CESARETİ OLAN AK PARTİLİ BELEDİYELER UYGULASIN ”
Buradan AK Partili Belediye Meclisi Üyesi arkadaşlarıma sevgilerimi gönderiyorum. Bize karşı 4 yıldır sürekli yaptıkları karalama kampanyalarına karşılık hadi cesaretiniz varsa kendi belediyelerinize şu programı uygulatın. Cesaretiniz varsa şu şeffaflığı uygulatın. Biz göreve geldiğimizden bu yana meclislerimizi canlı yayın yapıyoruz. AKP’li belediyelerin çoğu canlı yayın yapmıyor meclislerini. İhalelerimizi canlı yayın yapıyoruz. AKP’li belediyeler ihaleleri doğru dürüst canlı yayın yapmıyor. 

“DOĞRUDAN TEMİNLERİ DİLLERİNE DOLADILAR”

Doğrudan teminleri aylarca, yıllarca dillerine doladılar, iftira üzerine iftira attılar ama çok şükür bütün denetimlerden alnımızın akıyla geçtik. 

“KENTİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Bu programa geçtiğimiz için gururluyuz. 20 yıl sonra geç de olsa AK Partili belediyeleri şeffaflığa davet ediyoruz. Bölge bölge esnaflarımızı ağırlayacağız ve bu sistemi anlatacağız. Programı bugünden itibaren aktif ediyoruz. Esnaflarımız sistemi kullanmaya başlayabilir. Tüm Türkiye’de açtığımız bir sistem. Bu sistemde EKAP kaydı zorunluluğu yok.  Programımız kentimize, belediyemize, esnafımıza, ticaretle uğraşan insanlarımıza hayırlı olsun.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.