BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Dünya böyle güzel insanların hatırına dönüyor

AK Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Zeki Canşi iyi insandır. Bile isteye kimseyi kırmaz. Sevilen de bir isim olan Zeki Canşi okuyanlara dünya böyle güzel insanların hatırına dönüyor dedirten bir paylaşıma imza attı. 

29 Kasım 2022 21:27
Dünya böyle güzel insanların hatırına dönüyor

İşte AK Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Zeki Canşi’nin sosyal medya hesabından paylaştığı o mesajın içeriği: 

İrfan Günay amca ara ara Ak Parti il binasına ziyarete gelir ve fırsat buldukça muhabbet ederiz. 

Eski valilik civarında yaklaşık 20 yıldır tanırım İrfan amcayı. O zamanlarda elinde üçer-beşer şemsiye ile dolaştığını görürdüm, lakin bir anlam veremezdim. 

Bugün fırsat oldu baş başa biraz muhabbet edince başladı anlatmaya hayat hikayesini İrfan amca. 

Dedi ki: kahve köşelerinde aylak aylak oturup beyhude zaman tüketeceğime, yolda yürürken sağa-sola ve çöplüklere atılan bozuk şemsiyeleri alır, onları para karşılığı şemsiyecide tamir ettirir garip gurebaya hediye ederim. 

Millet de zannediyor ki, çöpçülük yapıyorum. Halbu ki, ben emekliyim, bir oğlum da doktor ve ihtiyacım da yok. Hayır duası almak için bunları yapıyorum. 

Bir gün yine bozuk bir şemsiye buldum ve şemsiyeciye götürdüm. Şemseyeci dedi ki, bu kıymetli bir şemsiye, makarası bozulmuş 20 TL karşılığında yaparım dedi. 

Bende kabul ettim ve yapılı şemsiyeyi aldım baktım ki, üzerinde bir telefon yazılı. 
Aradım, sahibi çıktı. Hem de tanıdıktı. 

O da, "ben onu çöpe atmıştım, at gitsin" dedi. Ben de: onu tamir ettirdim, şu an sağlam" deyince, tamir ücretini sormadan "o zaman ver" dedi ve aldı. 

Daha sonra nerede beni görse yardım eder. Elimde bir şey olsa alır, taşır. Bir yere gideceksem beni alır götürür gibi..." Kim bilir belki tamir bedelini vermemenin ezikliğini yaşıyordu. 

Evet değerli dostlar, şu hayatta neler oluyor, neler. .. Her şey gördüğümüz gibi değil. Her bir tavrın altında manevi bir hikaye yüklü. 

Allah, İrfan Amcaların sayılarını arttırsın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.