BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Servetiye Siperleri İzmit Belediyesi’nden alınıyor

2012 yılında İzmit Belediyesi’nin o dönemki yöneticileri tarafından kiralanan Başiskele Karşıyaka Mahallesi’ndeki Şehitlik Tepe İzmit Belediyesi’nden alınıyor. 

08 Eylul 2022 17:37
Servetiye Siperleri İzmit Belediyesi’nden alınıyor

İzmit Belediyesi adına aynı konuyla ilgili yapılan açıklamanın içeriği şöyle:

Bazı gazetelerde yer alan “Servetiye Siperleri İzmit Belediyesinden alınıyor” haberleri maalesef doğrudur. Konuyla ilgili olarak değerli halkımızın da bilgi sahibi olmasını düşünüyor ve konuyla ilgili takdiri yine halkımıza bırakıyoruz. 

Başiskele Servetiye Karşı Mahallesi mevkiinde bulunan Şehitlik Tepe C Mesire Alanı İzmit Belediyesi tarafından 2012 yılında Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’nden kiralanmıştı. Bu alanın içerisinde İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunda önemli bir yer tutan tarihi siperler dönemin İzmit Belediyesi tarafından gün yüzüne çıkartılmış ve büyük bir açılış programıyla vatandaşların hizmetine sunulmuştur. 

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de hizmette devamlılık ilkesinden hareketle bu bölgeye ayrı bir önem vermiş ve Servetiye siperlerinin yok olmasına izin vermemiştir. İzmit Belediyesi bölgede bakım ve yenileme çalışmalarını sürekli ve düzenli olarak yapmış, ayrıca bölgenin tanıtımı için de katkılar sunmuştur. Bu dönem içerisinde pek çok tarih meraklısı, doğasever ve dağ yürüyüşü sporcusu alanı ziyaret etmiştir. Hoşgörü Yolu’nun da bir durağı olan Servetiye siperleri yüzlerce vatandaşın ilgisini çekmiştir. 

Bölgenin daha da geliştirilerek, halkımızın hizmetine devam edebilmesi için de Gölcük Orman İşletme Müdürlüğünden kira uzatımı talep edilmiştir. Ne var ki, geçen 10 yılın ardından kira uzatımı talebimiz anlaşılamaz bir şekilde geri çevrilmiş ve İzmit Belediyesinin alandan tahliyesi istenmiştir.  Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’nün, İzmit Belediyesini tahliye etmek istemesinin ardındaki gerçekleri ve bizden sonra alanı nasıl değerlendireceğine ise maalesef vakıf değiliz. 

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğünün İzmit Belediyesini tahliye ettirerek başka bir kurumu oraya getirmesi ya da alanı ücretli olarak bir işletmeciye vermesi ise kesinlikle etik ve kabul edilebilir bir durum olmayacaktır.

İzmit Belediyesi olarak bundan sonra gelişen süreci takip edeceğimizin bilinmesini isteyerek, bir kez daha konuyu halkımızın takdirine bırakıyoruz. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.