BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Laiklik Cumhuriyetin temel ilkesidir

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavaz’dan dikkat çeken laiklik çıkışı. 

27 Haziran 2022 13:41
Laiklik Cumhuriyetin temel ilkesidir

Başkan Kavaz’ın yazılı açıklamasın içeriği şöyle:

Laiklik Cumhuriyetin en temel ilkesi ve vazgeçilmezidir. Laikliği anlamak için Cumhuriyet değerlerini iyi özümsemek gerekir. Örneğin Türkiye Cumhuriyeti’ni, İran İslam Cumhuriyetinden ayıran ve onu eşsiz kılan Laiklik ilkesidir.

Seçimler yaklaştıkça kendisini makam mevki sahibi yapan efendilerine göz kırparak, Milletvekilliğine oynamak, Atatürk Türkiye'sinin en temel değerlerinden biri olan laikliği kendince yorumlamak, devletin ideolojisinin İslam olduğunu savunmak, cehaletin tezahürü değilse, bilgisizlikten başka bir şey değildir.

Çağımız imparatorluklar çağı değil, Ulus devletlerin çağıdır. Bu ülkenin Lozan’da tescil ettirdiği isim Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türkiye İmparatorluğu değil. İmparatorluk diye tanımladığın devletler, Bilimi rehber edinmiş, sanayide, endüstride ve tarımda devrimler yapmış, ekonomide kalkınmış emperyal ulus devletlerdir. Günümüzde Alman imparatorluğu, Japon veya Çin imparatorluğu, Fransa veya İngiltere imparatorluğu diye bir şey yoktur.

Devletin ideolojisinin İslam olduğu ülkelerin başında Afganistan gelmektedir. Barışın, huzurun, refahın, kalkınmışlığın hakim olduğu tek bir İslam ülkesi gösterebilir misiniz? Neredeyse hepsi kan gölü içerisinde, Medine dilencilerinden farksız yaşamaktadırlar.

Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Laik, demokratik çağdaş hukuk devletini içselleştiremeyenler, Cumhuriyetin kurumlarında makam sahibi olup, Cumhuriyetin bütün nimetlerinden istifade edenler, İslam, İslam diye bağıramazlar. Herkes haddini bilmelidir.

Ülkemize gelen göçmenlerin çoğu özlemini çektiğiniz İslam ülkelerinden gelmektedirler. Demek ki aradıkları neymiş, İslam değil, refah, huzur ve insanca yaşama kaygısıymış. 

Bizim ülkemizden devletin dini İslam olan Afganistan’a veya bir başka şeriatçı ülkeye gidenlere şahit oldunuz mu? Olamazsınız, Gidenler varsa da İslam devleti kurmak adına İŞİD’e katılanlardır.

Kısacası Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli bilimdir, kültürdür. Herkes bunu böyle bilmelidir, bilecektir de. İslam Teali Cemiyetinden bugüne, İslam devleti kurma özlemiyle yanıp tutuşanlar hiç eksik olmamıştır. Aradan 100 yıl geçmesine rağmen, Atatürk Türkiye'sinde devletin dini İslam’dır diye bağıranlar, dedelerinin yapamadıklarını yapmaya çalışanlar vardır. 

Atatürk’e Cumhuriyet’e ve onun en temel ilkelerinden Laikliğe saldıranlar ve bu söylemlerle kendilerini 2023 seçimlerinde meclise atmayı amaçlayanlar şunu iyi bilmelidirler ki,

“Mili egemenlik öyle bir nurdur ki onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur. Milletlerin esaretleri üzerine kurulmuş sistemler her tarafta yok olmaya mahkûmdur.” (Atatürk).

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.