BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Turna ve Tatlı su Levreği tutma şenliğine davetlisiniz 

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve KAMADER Başkanı Engin Uztürk’ten KAMADER Turna ve Tatlısu Levreği Şenliklerine davet var. 

19 Mayıs 2022 04:48
Turna ve Tatlı su Levreği tutma şenliğine davetlisiniz 

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve KAMADER Başkanı Engin Uztürk bu yıl 20-21-22 Mayıs 2022 tarihlerinde Kandıra Ütük Göleti’nde 14.’üncüsü düzenlenecek olan KAMADER Turna Ve Tatlısu Levreği Şenliklerine herkesi davet etti.  Kandıra Belediyesi ve sürdürülebilir balıkçılık mücadelesine sağladığı katkılar ve ülkemizde amatör olta balıkçılığının gelişmesi için yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) geleneksel hale gelen ve oldukça ilgi gören şenliklerin son hazırlıklarını tamamladı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün izni, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Kandıra Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek şenlikte yetişkinlerin yanı sıra çocuklar için de geniş etkinlikler yer alıyor. Şenlik, ‘’Turna ve Tatlısu Levreği yakalama yarışması ile birlikte gölet çevresinde “ Doğada Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü, halat çekme, çuval yarışı, yumurta yarışı, elma yeme yarışması, yoğurt yeme yarışması gibi yöresel oyunlar, çocuklarımıza özel kurulacak sahnede çocuklara yönelik masal dinletisi, Kandıra’nın kültürel tarihi mekânlarının gezileceği Tur, Kartepe Çocuk Mehteran Takımının gösterileri, Lider Gençlik İzci Kulübünün ateş dansı gösterisi, Kandıra’ya özgü klarnet dinletisi ve müzikli eğlenceler ‘’ ile tam bir festival havasında gerçekleştirilecek. Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve KAMADER Başkanı Engin Uztürk, yaptıkları ortak açıklama da

‘’Şenliğimizin, Kocaeli ve Kandıra’mızın turizm potansiyeline katkı sunmak, doğa ve etkinlik faaliyetlerini ön plana çıkartmak,  tarihi ve yöresel kültürümüzün tanıtımına katkı sunmak hedefinin yanında insanlarımızı bir taraftan eğlendirirken diğer taraftan sürdürülebilir balıkçılığa ve doğa korumacılığına yönlendirmek ve bu konudaki yasal mevzuat hakkında bilgi edinmelerine katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Bununla birlikte özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizde daha bu yaşlarda doğa sevgisi ve doğa koruma bilinci oluşmasını önemsiyor ve her faaliyetimize mutlaka çocuklarımızı ve gençlerimizi ailelerimizle birlikte bekliyoruz’’ dendi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.