banner430

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başiskele’de esnaf dertli

Başiskele’de kurulan semt pazarlarından biri olan Yuvacık cuma pazarında esnaf dertli. 

25 Eylul 2021 12:05
Başiskele’de esnaf dertli

Başsikele’de belediyenin yaptırdığı yeni pazar alanına bir umutla taşınarak soğuktan, yağmurdan ve çamurdan bir nebze olsun kurtulmayı umut eden esnaf için, şartları belediye zorlamaya başladı. 

CHP Başiskele İlçe Başkanı Av. Anıl Acurman ve İlçe Başkan Yardımcısı Av. Aysun Kılınç Pazar esnafını ziyarette bulunarak sohbet etti. Taşınmayı planlayan esnaflarla yapılan sohbetler neticesinde taşınacak esnafların mevcut tezgah alanlarının metrekare kaybına uğrayacağını öğrenen Av. Anıl Acurman konunun detaylarını esnaftan dinledi.
 
Pazar esnaflarından Recep Karadaş ve Adem Yıldız ile görüşen Acurman 22 metrekare olan bir Pazar yerinin 16 metrekareye düşürüleceği bilgisini aldı. Pazar esnafını dinlediğimizde, pazar yerinde fazla fazla alan mevcut. Bu fazla alanlar birilerine peşkeş çekilerek tahsis edilmeye çalışılıyor. Mevcutta tezgah açan Pazar esnafının yerleri metre kare kaybına uğratılırken nasıl oluyor da başkalarına parsel parsel yer veriliyor. 

Üstelik verilen bu yerler belirli mevkilere gelmiş tanıdıkları sayesinde hiç olacak fiyatlara bu insanlara tahsis edilmeye çalışılıyor. Esnaf; ‘biz burada yağmurda, karda pazar açtığımızda ayaklarımızın altından sular akıyor diye dertliydik’ diyor. Şimdi ise dert bambaşka boyuta taşınmış durumda. Eşinin bileziklerini satarak aldığı Pazar yerini taşındığında hiç edecek bir durumun içine düşen esnaf destek ve yardım bekliyor.

Bugünün şartlarında, zorla, emek harcayarak geçinmeye çalışan esnafların sıkıntılarını belediye meclis toplantılarında ve diğer tüm alanlarda dile getireceğini belirten Acurman bundan sonraki süreçte de konunun takipçisi olacağını belirtti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.