BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

MHP’li Saffet Sancaklı’nın oğluyla ortak çıktı

Yurt dışına kaçan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in geçen yıl eylül ayında MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı ile 'Hoppara' adlı bir şirket kurduğu ortaya çıktı. Sancaklı'da bir açıklama yaptı. 

23 Nisan 2021 22:18
MHP’li Saffet Sancaklı’nın oğluyla ortak çıktı

Türkiye Çiftlik Bank vakasından sonra şimdi de Thodex vakasını konuşuyor. Kripto para borsası olan Thodex'te işlemlerin durdurulması ve savcılığın başlattığı soruşturmanın ardından şirket ülke gündemine oturdu. 2 milyar dolar değerinde kripto parayla yurtdışına kaçtığı iddia edilen Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, geride binlerce mağdur bıraktı.
 
Özer'in geçtiğimiz yıl eylül ayında MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın oğlu Mert Sancaklı ile ortak bir şirket de kurduğu ortaya çıktı. Erenköy vergi dairesine kayıtlı olan ve 28 Eylül 2020’de kurulan anonim şirketin amacı İTO kayıtlarında “Ödeme hizmeti verilmesi ve elektronik para ihracı” olarak tanımlandı. Sancaklı ve Özer’in yönetim kurulu üyesi ve temsile yetkili isimler olduğu şirkette, yönetim kurulu üyeliğinin 28 Eylül 2023'e kadar süreceği belirtiliyor. Özer, skandalın ortaya çıkmasından sonra sosyal medyadaki paylaşım ve Mert Sancaklı ile olan fotoğraflarını sildi.
 
ELEKTRONİK PARA ŞİRKETİ
 
Kayıtlara göre Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri Anonim Şirketi’nin iki ortağı Mert Sancaklı ve Faruk Fatih Özer olduğu görülüyor. 20 Eylül 2020’de kurulan ve merkezi İstanbul Kadıköy olan şirketin amacı İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında “Şirketin amacı ve faaliyet alanı ödeme hizmetlerinin verilmesi ve elektronik para ihracıdır” şeklinde tanımlanıyor. Sancaklı ve Özer’in yönetim kurulu üyesi ve temsile yetkili isimler olduğu şirkette iki ismin yönetim kurulu üyeliğinin 28 Eylül 2023 tarihine kadar süreceği belirtiliyor.
 
FOTOĞRAFLARINI SİLDİ
 
Faruk Fatih Özer, Thodex'ten kullanıcıların paralarını çekememesi ve şikayet yağdırması üzerine ilk olarak sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarını sildi. Mert Sancaklı ile çok sayıda fotoğrafı olan Özer, Instagram'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu da ziyaret ettiği fotoğrafı paylaşmıştı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu “Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Şahsın sosyal medyada dolaşan fotoğrafı; 26 Aralık 2019’da Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiştir” dedi.

SAFFET SANCAKLI'DAN AÇIKLAMA

İşte Saffet Sancaklı'nın sosyal medya hesabından yaptığı o açıklamanın içeriği: 


Son bir kaç gündür kamuoyunu meşgul eden dolandırıcılık iddialarıyla ilgili oğlumun ve benim adımın geçtiği olaylardan büyük bir üzüntü duyuyorum. Şerefle taşıdığım milli takım şuurunu ve Ayyıldızlı Al Bayrağı yaşatmak ve ona leke kondurmamayı hayat anlayışı olarak benimsemişimdir. Bu anlayışın ifadesi olarak Türk milletinin en şuurlu siyasi merkezi olan MHP'de şerefimle milletvekilliği yapıyorum.
 
Hayatım boyunca şerefim ve haysiyetimle yaşadım. Milli şahsiyetime dönük en küçük lekeyi bile kabul etmem mümkün değildir. Gündemdeki bu konuda oğlumun ve şahsımın en küçük bir dahli olmadığına dair bütün değerlerim, namusum ve şerefim üzerine and içerim. Bahsi geçen ve dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şirketin adı THODEX'tir. Bu şirketle oğlum Mert Sancaklı'nın veyahut herhangi Sancaklı'nın fiili hiçbir bağı olmamıştır ve halen de bulunmamaktadır. Devletimizin yapacağı tahkikat sonucunda gerçek ortaya çıkacaktır.
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.