BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Muhtar Efe İzmit Belediyesi’ne açtığı davayı kazandı

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanlığı, Tavşantepe Muhtarı ve İzmit belediyesi işçisi İbrahim EFE adına İzmit Belediyesi’ne açtığı tazminat davasının kazanıldığını açıkladı.  

23 Nisan 2021 06:36
Muhtar Efe İzmit Belediyesi’ne açtığı davayı kazandı

Sendikadan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Tavşantepe Muhtarı ve İzmit Belediyesi işçisi İbrahim Efe’nin işe gelmediği, kart basmadığı iddiası ile tazminatsız şekilde işten atılması üzerine sendikamız avukatları tarafından Kocaeli İş Mahkemesi’nde açılan tazminat davası kazanılmıştır. Mahkeme dava neticesinde İzmit belediyesi yönetiminin yapmış olduğu uygulamanın haksız ve hukuksuz olduğuna karar vermiştir. Böylece İbrahim Efe üzerinden oluşturulmak istenen AK Parti döneminde bankamatikçiler çalışıyor algısı da yerle bir olmuştur. 
 
Hizmet-İş Sendikası olarak başından beri ifade ettiğimiz gibi, ne kadar algı operasyonu yapılırsa yapılsın işin gerçeği bugüne kadar işten atılan tüm işçilerin, ya siyasi duruşları ya da ideolojik düşünceleri için haksız ve hukuksuz bir şekilde tazminatsız işten atılmış olmalarıdır. İşçiler siyasi duruşları nedeniyle çoluk çocukları ile adeta açlığa mahkum edilmek istenmiştir. Üstelik bu çıkışların birçoğu işten atılma yasağının olduğu günlerde kod 29 ile yapılmış, işçilerin işsizlik maaşlarının bile almalarına engel olunmuştur. Bu uygulama İzmit belediyesi yöneticilerinin ne derece acımasız, insafsız ve gaddarca hareket ettiklerinin en net göstergesidir. Seçimin üzerinden 2 sene geçmesine rağmen rövanşist duygularından kurtulamayanlar fırsatlarını buldukları anda sudan sebeplerle işçilerle uğraşmaya onları işten atarak yerlerine kendi yandaşlarını almaya devam etmektedir. Üstelik işten çıkan bu genç işçilerin yerine atmışında yetmişinde işçiler alınarak adeta İzmit Belediyesi’ni yaşlılar huzur evine döndürülmeye çalışılmaktadır.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.