BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Vali Yavuz İzmit’in talebini neden bekletiyor?

İzmit’in mahalle ve sokaklarında bozuk yolları yapabilmek için gerekli stabilize malzemenin sağlanacağı terk edilmiş taş ocağını çalıştırmak isteyen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ruhsat talebiyle ilgili olarak “Geçen yıl ağustos ayından bu yana Valilik’ten cevap bekliyoruz” dedi. Öte yandan Kocaeli İşkur İl Müdürü Ulvi Yılmaz’ın da İzmit Belediyesi’nden gelen personel taleplerine karşı kör ve sağır bir tutum sergilemesine rağmen birde kamuoyuna farklı açıklamalar yaptığı da ortaya çıktı.  

22 Nisan 2021 09:16
Vali Yavuz İzmit’in talebini neden bekletiyor?

İzmit sınırlarında yaşayan vatandaşların ulaşım konusunda sıkıntı yaşamaması, zamanla bozulan yolların onarılması için çalışma başlatan İzmit Belediyesi halktan gelen isteklere de hızlıca yanıt vermeye gayret ediyor. Özellikle köylerden muhtarlar aracılığıyla gelen yol çalışması taleplerine çiftçilerin sağlıklı ulaşımını sağlamak için özel önem veren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet stabilize dolgu malzemesi temin etmede yaşanan sorunları sosyal medya hesaplarından dile getirerek takdiri kamuoyuna bıraktı.
 
ATIL TAŞ OCAĞI RUHSATI
 
Kocaeli Valiliğinden de stabilize malzeme temini için taş ocağı işletme ruhsatı talebine yanıt alamayan İzmit Belediyesi, taş ocağı ruhsatı alana kadar halkın taleplerini yerine getirebilmek için 29 Temmuz 2019, 21 Aralık 2020 ve 8 Ocak 2021’de Büyükşehir Belediyesinden stabilize malzeme talep etti. Ancak Büyükşehir’den de henüz yanıt alamadı. Vatandaşa hizmet edebilmek için malzeme temini girişimleri sonuçsuz kalan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet sosyal medya hesaplarından “Hala cevap bekliyoruz” diyerek süreci kamuoyuyla paylaştı. 
 
 
TALEPLERİMİZ ONAYLANIRSA MAĞDURİYET GİDERİLECEK
 
Köy halkı, çiftçi ve muhtarların stabilize malzeme talebi hakkında geçen yıldan bu yana beklemede olduklarını kaydeden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet süreci şu sözlerle aktardı: “İzmit'imizin köylerinde yaşayan çiftçilerimizin ve muhtarlarımızın bir süredir bozuk olan köy ve tarla yollarının düzenlenmesi taleplerini alıyoruz. Bu talepleri acilen yerine getirilebilmek için, bozuk yolların düzenlenmesinde kullanılan stabilize malzemenin, bir inşaat firmasınca terk edilen taş ocağından temini ve ruhsatının da belediyemize devredilmesi için Kocaeli Valimiz sayın Seddar Yavuz ile iki kez yüz yüze görüştük.
 
AĞUSTOSTAN BERİ BEKLİYORUZ

Ruhsat talep ettiğimiz terk edilmiş taş ocağı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine izin verilen yerin bitişiğinde bulunuyor. Ruhsatın tarafımıza verilmesi ve stabilize malzeme talebinin karşılanması halinde, köy yollarındaki yaşanan mağduriyetleri hızlıca gidereceğiz. Ayrıca Valilik’ten izin alana kadar Büyükşehir Belediyesine 3 kez Sepetçi veya Sarı Hocalar Taş Ocağı’ndan belediyemize stabilize malzeme temin edilmesi talebinde bulunduk. Büyükşehir’den olumlu dönüş yapılması halinde halkımızın taleplerini karşılayabileceğiz. Geçen yıl ağustos ayından beri taleplerimizin onaylanmasını beklediğimizi belirtir, süreci kamuoyunun takdirine sunarız.

Öte yandan İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz’ın yerel basında çıkan, “Milli Eğitim dışında Toplum Yararına Programlar’dan (TYP) personel isteyen olmadı, diğer kurumların da talep açmasını isteriz" açıklamasına İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet tepki gösterdi. 2019, 2020 ve 2021 yıllarında İŞKUR’a yapılan resmi başvuru dilekçelerini paylaşarak konuya açıklık getiren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Her sene resmi talepte bulunmamıza karşın İŞKUR Müdürlüğü’nden farklı sebeplerle sürekli olarak olumsuz cevaplar aldık.  İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz’ın yaptığı bu açıklamaları şaşkınlıkla karşılıyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
“İŞKUR MÜDÜRÜ BİZİ UNUTTU”
 
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet belgelerle birlikte yayınladığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “İzmit Belediyesi olarak; işe girmekte zorlanan vatandaşlarımızın toplum yararına bir iş yapmasını sağlayan Toplum Yararına Programlar (TYP) başvurusu alan İŞKUR İl Müdürlüğü’ne 2019, 2020 ve 2021 yıllarında 10’dan fazla dilekçe verdik. Bu dilekçelerimize rağmen İŞKUR’un ‘Milli Eğitim dışında TYP’den personel isteyen olmadı’ açıklamasını şaşkınlıkla okuduk. 

 
“TALEPLERE CEVAP BEKLİYORUZ”
 
İŞKUR İl Müdürü ile ısrarlı görüşmeler yaparak, taleplerimizi sözlü ve yazılı olarak iletmemize hatta ayrımcılığa uğramak istemediğimizi önemle belirtmemize karşın aldığımız cevap, ‘Hiçbir kuruma TYP’den personel vermedik. Şu anda personel vermiyoruz’ oldu. Madem istihdama katkı için TYP diye bir program var ve sayın İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, ‘İstihdam için kurumların talep açmasını istiyoruz’ diyor, biz de buradan bir kez daha kendisine çağrı yapıyoruz. TYP’den yararlanmak ve katkı vermek istiyoruz. Yazılı taleplerimize olumlu cevap bekliyoruz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.