BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yaşam Bahçesi güneş enerjisiyle aydınlanıyor

İzmit Belediyesinin büyük ölçüde tamamladığı çevre düzenlenmelerinin devam ettiği Yaşam Bahçesi’nde aydınlatma güneş enerjisiyle sağlanıyor. 

09 Nisan 2021 22:31
Yaşam Bahçesi güneş enerjisiyle aydınlanıyor

İzmit Belediyesi tarafından daha önce kent genelinde birçok noktada uygulamaya geçirilen ve köylerde de yaygınlaştırılmaya başlanan güneş enerjili led aydınlatmalar Çayırköy’de bulunan Yaşam Bahçesi’nde de kullanılmaya başlandı. Büyük ölçüde tamamlanan ve çevre düzenleme işlemlerinde son aşamaya gelinen Yaşam Bahçesi’nde enerji kullanımında tasarruf edilecek. Yaşam Bahçesi’nin aydınlatmaları güneş enerjisi panellerinden sağlanacak.
 
24 SAAT ENERJİ DEPOLUYOR
 
İzmit Belediyesi Yaşam Bahçesi’nde kullanılmaya başlayan güneş enerjili led aydınlatma sistemleri hareket algılayıcı sensörlerin bulunduğu aydınlatma direkleriyle birlikte yolda kimse yokken yüzde 70 aydınlatma sağlıyor. Bir araç veya bir vatandaşın geçtiği sırada ise yüzde 100 enerji verilerek sokak tamamen aydınlatılıyor. Normal olarak kullanıldığında da büyük bir tasarrufu olan güneş enerjisinin böylelikle daha da tasarruflu kullanılmasıyla güneş olmasa da 24 saat enerji depolanması sağlanıyor.
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.