BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkan Hürriyet'in Tekel duvarı öfkesi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılan Tekel duvarıyla ilgili aklından geçenleri aynı günde ikinci kez dışa vurdu. 

03 Nisan 2021 02:56
Başkan Hürriyet'in Tekel duvarı öfkesi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın içeriği şöyle: 

Bu muhteşem kültür varlığı sağlamlaştırılarak, teknolojiyi de kullanarak görkemli bir sosyal alana dönüşebilirdi. Kent hafızası ve kültürü korunarak çekim merkezi haline gelebilirdi. Korumacı ve vizyoner bir yaklaşım yeterliydi aslında.

Ne yazık ki olmadı. Yıkması kolay ama yapması zordur. Uzaya gidiyoruz ama bir duvarı sağlamlaştıracak teknolojimiz yok öyle mi!

Deprem görmüş ama bir taşı bile düşmemiş bu yapı için bütün iyi niyetli, proje bazlı girişimlerimiz dikkate bile alınmadı. 2, 3 ve 4. fotoğraflarda, sunduğumuz projemizin detayını görebilirsiniz.


22 yıldır yıkılması gereken depremden sonraki ağır hasarlı binalar yıkılmayıp insanlar tabut gibi binalarda yaşarken, korunması gereken kültür varlığı 1 saatte dozerle yıkıldı.

Aslında yöntem aynı. Önce bakımsız ve sahipsiz bırak, sonra tehlikeli diyerek yık. Bakınız 2 bin nüfuslu Carnuntum şehri 4. Yüzyıldan kalma yapıyı nasıl korumuşlar. (Son fotolarda da görebilirsiniz). 2 bin nüfuslu şehir tarihsel yapılarına sahip çıkarak yıllık 200 bin turist ağırlıyor. Ya da proje yarışması ile hazırlanan bir müze ve havuz yapısı. Demek ki istenirse korumak mümkün.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.