BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kuruçeşme’ye tramvay hattında bu soruların cevabı...

İsmi bizde saklı bir okurumuz İzmit’te Kuruçeşme’ye kadar uzatılma kararı verilen tramvay güzergahı hakkında cevapları verilmeyen soruları sorarak yetkililere seslendi. 

21 Şubat 2021 02:46
Kuruçeşme’ye tramvay hattında bu soruların cevabı...

Tramvay güzergahının E-5 üzerinden çelik köprü yapılarak,  Kuruçeşme’ye uzatılacağı açıklandı. Fakat şu soruların cevabı yapılan açıklamada bulunmamaktadır.
 
1-) Bu ihalenin başlama ve bitiş tarihleri nedir?
 
2-) Çalışma süresince E-5 ve otoban araç trafiği aksatılacak mı, bu güzergahlarda hangi önlemler alınacak?
 
3-) Tramvay için yapılacak köprü eğimi yüzde kaç olacak? Bu eğimi tırmanmak için Tramvay tahrik sistemi gücü  uygun mu? Yoksa tahrik sisteminde değişiklik gerekecek mi? Bu değişim maliyeti ne olacak?
 
4-) Yapılacak Tramvay köprüsü plajyolu bölgesinde oluşacak ölü alan, kullanılamayacak yan yol, yıkılacak yaya üst geçitleri maliyetleri hesaplandı mı, ihale kapsamında mı?
 
5-) Tramvay güzergahının uzatılması için yapılacak köprü ve üzerine dikilecek elektrik iletim hat direkleri şehrin dokusuna uygun olacak mı? Oluşturacağı tehlikeler için hangi önlemler alındı?
 
6-) Tramvay güzergahının yükseltilmesi ile binalara yakın geçecek tramvayın, kişilerin mahremiyeti ihlal edilmeyecek mi?
 
7-) Mevcut köylü pazarı müşterileri durakların uzak olması sebebi ile bu hizmetten faydalanamayacaktır. Bu konuda bir çözüm düşünülmüş müdür?
 
8-) İnşaat aşamasında yıkılacak 3 adet yaya üstgeçidi için alternatif çözüm düşünüldü mü? Yayaların bu süre içinde nasıl bir güzergah izleyeceği ile ilgili çözüm ar mı?
 
9-) Tramvay güzergahının Kuruçeşme istikametine uzatılmasından sonra güzergahın bu istikamette nereye uzatılacağı ile ilgili plan yapılmış mıdır? Kuruçeşme sonuna yapılacak tramvay depo alanı ileride yapılacak yatırımlara engel olmayacak mı?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.