Tramvay güzergahının E-5 üzerinden çelik köprü yapılarak, Kuruçeşme’ye uzatılacağı açıklandı. Fakat şu soruların cevabı yapılan açıklamada bulunmamaktadır.
1-) Bu ihalenin başlama ve bitiş tarihleri nedir?
2-) Çalışma süresince E-5 ve otoban araç trafiği aksatılacak mı, bu güzergahlarda hangi önlemler alınacak?
3-) Tramvay için yapılacak köprü eğimi yüzde kaç olacak? Bu eğimi tırmanmak için Tramvay tahrik sistemi gücü uygun mu? Yoksa tahrik sisteminde değişiklik gerekecek mi? Bu değişim maliyeti ne olacak?
4-) Yapılacak Tramvay köprüsü plajyolu bölgesinde oluşacak ölü alan, kullanılamayacak yan yol, yıkılacak yaya üst geçitleri maliyetleri hesaplandı mı, ihale kapsamında mı?
5-) Tramvay güzergahının uzatılması için yapılacak köprü ve üzerine dikilecek elektrik iletim hat direkleri şehrin dokusuna uygun olacak mı? Oluşturacağı tehlikeler için hangi önlemler alındı?
6-) Tramvay güzergahının yükseltilmesi ile binalara yakın geçecek tramvayın, kişilerin mahremiyeti ihlal edilmeyecek mi?
7-) Mevcut köylü pazarı müşterileri durakların uzak olması sebebi ile bu hizmetten faydalanamayacaktır. Bu konuda bir çözüm düşünülmüş müdür?
8-) İnşaat aşamasında yıkılacak 3 adet yaya üstgeçidi için alternatif çözüm düşünüldü mü? Yayaların bu süre içinde nasıl bir güzergah izleyeceği ile ilgili çözüm ar mı?
9-) Tramvay güzergahının Kuruçeşme istikametine uzatılmasından sonra güzergahın bu istikamette nereye uzatılacağı ile ilgili plan yapılmış mıdır? Kuruçeşme sonuna yapılacak tramvay depo alanı ileride yapılacak yatırımlara engel olmayacak mı?
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak





