BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İsmet İnönü 47’inci ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı

İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, vefatının 47'nci yılında Anıtkabir'deki mezarı başında anıldı. 

25 Aralık 2020 15:41
İsmet İnönü 47’inci ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı

Anıtkabir’de gerçekleştirilen törene Türkiye Büyük Millet Meclisini temsilen hazır bulunan TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İnönü'nün aile fertlerinin yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, askeri erkan ile CHP yöneticileri katıldı.
 
Törende ilk olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine çelenk bırakılarak saygı duruşunda bulunan heyet, daha sonra İnönü'nün kabrinin bulunduğu alana geçti. İsmet İnönü'nün öz geçmişinin okunmasının ardından Milli Şef’in kabrine çelenk bırakıldı. 
 
TBMM Başkanvekili Haydar Akar,  Anıtkabir’de gerçekleştirilen törene ilişkin “Türkiye Cumhuriyeti İkinci Cumhurbaşkanı ve ilk Başbakanımız, Cumhuriyet Halk Partisi ikinci Genel Başkanı, halkımızın varlık ve yokluk mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı'nın kahramanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı, Lozan Zaferi'nin mimarı İsmet İnönü'yü aramızdan ayrılışının 47'inci yılında Anıtkabir’deki kabrinde, rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.”  paylaşımında bulundu. 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.