BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Derince’de kentsel yenileme çalışmaları sürüyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Araptepe Mevkii'nde devam eden kentsel yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. 

21 Aralık 2020 16:09
Derince’de kentsel yenileme çalışmaları sürüyor

İnsan Öncelikli Şehirler
 
Derince genelinde bir dizi incelemelerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, kentsel yenileme çalışmalarının devam ettiği Yenikent Mahallesi Araptepe Mevkii’ndeki bölgeye de gitti. Başkan Aygün’ün 41 seçim vaadi arasında yer alan ve özel önem verdiği kentsel yenileme projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürerken Başkanlar son durumla ilgili bilgi aldı. Şantiye alanında gerçekleşen incelemelerde Başkanlar Büyükakın ve Aygün’e Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Gökmen Mengüç ve Mustafa Altay, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, Derince Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Bayraktar, Adnan Pala ve teknik personeller de eşlik etti. Kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “İnsan öncelikli şehirler inşa etmenin gayretindeyiz. Bu sebeple kentsel dönüşüm projelerimizle vatandaşlarımızı sağlıklı, güvenli ve huzurlu yuvalara kavuşturmak istiyoruz” dedi. 
 
428 Daire ve 7 İşyeri
 
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ise yaptığı değerlendirmede kentsel yenileme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek “Araptepe’de 428 dairelik kentsel yenileme projemizi Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve ekibiyle beraber inceledik. 20 metrelik çevre ulaşım yollarının yapımı ile Büyükşehir'in yapacağı katkı projeyi tamamlayacaktır” dedi. 428 daire ve 7 işyerinden oluşan yaklaşık 30 bin m² büyüklüğündeki alanda devam eden kentsel yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bölgeye depreme dayanıklı, kapalı otoparkı bulunan, sosyal ve yeşil alanlara sahip, modern ve estetik binalar kazandırılacak. Sürecin noktalanmasıyla birlikte Araptepe mevkiindeki proje alanında hak sahiplerine yeni modern daireleri teslim edilerek, çarpık yapılaşma sorunu çözülmüş ve bölgeye önemli ve güzel bir proje kazandırılmış olacak.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.