BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ağır hasarlı Vergi Dairesi binası neden hala kullanılıyor?

17 Ağustos 1999 depreminde hasar görmesi nedeniyle güçlendirilen Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı binası yanında yapılan yol çalışması sırasında geçtiğimiz günlerde sarsıntı meydana gelmiş, deprem olduğunu zanneden bazı çalışanlar, panik içinde binayı terk etmişti. 

10 Kasım 2020 09:40
Ağır hasarlı Vergi Dairesi binası neden hala kullanılıyor?

Ağır hasarlı raporu verilmesine rağmen hala çalışan personel ile birlikte hizmet vermeye devam eden ve tehlike oluşturan bina TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan çalışanların bu konudaki sıkıntılarının da çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi. 
          
Önergesinde; “İzmit’teki Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı binası, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hasar görmüş, binada güçlendirme yapılmasına rağmen 2014 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde ağır hasarlı raporu verilerek ‘Yapının kullanımı, can ve mal emniyeti açısından sakıncalıdır.’ denilmiştir.” diyen Türkkan, “Buna rağmen hala bu binada çalıştırılan personel büyük tedirginlik yaşamaktadır.” ifadesini kullandı.  
 
OLASI BİR DEPREMDE ÇALIŞANLARIN CAN GÜVENLİĞİ İÇİN TEDBİR ALINDI MI?
 
İşte Türkkan’ın soruları:
 
1-17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nden sonra Kocaeli’nde ağır hasarlı olduğu tespit edilen bina ilgili olarak aradan geçen bunca zamana rağmen neden hala bir adım atılmamıştır, olası bir depremde yıkılması beklenen bu bina neden Bakanlık tarafından hala yıkılmamıştır?
 
2- Ağır hasarlı binanın yıkılması Bakanlık programı dahilinde midir, bunun için işletilecek bir takvim belirlenmiş midir, büyük tehlike yaratan bu bina ne zaman yıkılacaktır? 
 
3- 2014 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ağır hasarlı raporu verilen binada Vergi Dairesi Başkanlığı hala neden hizmet vermektedir? 
 
4-Ağır hasarlı binada çalışmak istemediklerini defalarca dile getiren çalışanlar, bir çözüm yolu bulunmasını istemelerine rağmen neden hala bu binada çalıştırılmaktadırlar?
 
5-Bu binanın yerine yeni bir bina yapılması düşünülmekte midir? Bakanlık programında böyle bir çalışma var mıdır? Yer olarak neresi düşünülmüştür?
 
6-Olası bir depremde ağır hasarlı ve orta hasarlı binaların yıkılma tehlikesine karşı aynı acıların tekrar yaşanmaması için Bakanlığınızın aldığı bir tedbir bulunmakta mıdır? Bu tedbirler nelerdir?
 
7-Olası bir depremde içinde çalışanların can güvenliği için alınan bir tedbir var mıdır? Bu tedbirler nelerdir?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.