BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Covid PCR testi artık Cihan Hastanesi'nde

COVID-19 tanısının konulmasında kullanılan COVID PCR testi artık Cihan Hastanesi’nin Laboratuvarında Robotik olarak yapılıyor. Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. H.İbrahim Kahraman’ın sorumluluğunda, iki Moleküler Biyoloğun görev yapacağı COVID PCR testi Laboratuvarı hizmete başladı. 

10 Kasım 2020 14:17
Covid PCR testi artık Cihan Hastanesi'nde

PCR TESTİ CİHAN HASTANESİ 
 
Cihan Hastanesi Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ve tamamen izole olarak dizayn edilen COVID PCR Testi Laboratuvarında, COVİD – 19 hastalığının teşhisinde önemli faktör olan COVID PCR testlerini FDA onaylı kitlerle ve robotik izolasyon sağlanarak bölge halkının hizmetine sunuyor. COVID PCR testi ile birlikte hızlı bir şekilde sonuçlanması, hastalıkta erken tanı konulmasını ve tedaviye erken başlanmasını sağlıyor. 
 
SONUÇLAR AYNI GÜN 
 
Geçtiğimiz Cuma günü itibariyle Covid-19 hastalığından temaslı olanlar, şüphelenenler, şikayeti olanlar, kronik hastalığı bulunanlar Cihan Hastanesine ’de COVID PCR tetkiklerini yaptırarak kesin ve net sonuçlar elde edebilecek. Hastanenin içerisinde ve tamamen izole bir alanda kurulan COVID PCR laboratuvarına müracaat edildiğinde alanında uzman kişiler tarafından 24 saat esasına göre numune alınabilecek. Numune sonuçları aynı gün içerisinde iki farklı saat diliminde müracaat eden kişiye verilebilecek. 
 
ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ
 
Cihan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Akbaş, “Acil servisimize veya polikliniklerimize müracaat eden hastalarımıza bu hizmeti sağlıyor olmaktan dolayı gururluyuz. COVID PCR testleri hastalığın teşhisinde klinik bulgulara çok önemli katkı sağlamanın yanı sıra bu hastalıkta da diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi erken teşhis tedavi açısından büyük önem taşıyor. Yaşadığımız devrin en büyük salgınında insan sağlığına katkı sağlamak için tüm imkanlarını kullanırken, bu sürecin en kısa sürede atlatılmasını da temenni ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.