BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sağlık Bakanlığı bürokratlarına sert çıktı

Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı bürokratlarını sert dille eleştirdi. 

04 Kasım 2020 14:02
Sağlık Bakanlığı bürokratlarına sert çıktı

Dünya ve ülkemiz, etkisini son günlerde iyice arttıran Covid-19 ile mücadele ederken, bu zorlu süreçte sağlık çalışanlarımız kendi hayatından, sevdiklerinden vazgeçerek, insan sağlığına adanmış binlerce isimsiz kahraman olarak gece gündüz demeden canla başla görevlerini sürdürmektedir. Sağlık çalışanlarımızın verdiği bu amansız mücadeleye hep birlikte şahit oluyoruz. 

Bu kadar fedakârlığın yanında sağlık çalışanları olarak bugün yaşadığımız ağır iş yükü altında ezilme, bulaşıcı hastalık ile karşılaşma riski, ruhen ve bedenen yaşadığımız travmalar ve yıpranma dün ne ise, bugün de aynıdır. Sağlık çalışanları açısından dünün ve bugünün tek değişmeyeni emeklerinin karşılığını alamaması, uğradığı hak kayıpları, sağlık bürokrasisinin bu sorunlara kör ve ilgisiz olmasıdır.

Oturdukları koltuktan kalkmadan, odalarından çıkmadan, takım elbiselerinin ütüsü bozulmadan kararlar almak, sahayı yönetmek ya da yönettiğini zannetmek özellikle son dönemde bir gelenek halini aldı. Gün geçtikçe sahadan uzaklaşan, çalışandan bihaber, Ankara’nın dışına çıkmayan bürokratların aldığı ve aldırdığı kararlar bakanlık ile sağlık çalışanları arasındaki makası açmakta, mesafeleri çoğaltmakta, uçurumlar oluşturmaktadır. Bunun en son örneğini içinde bulunduğumuz pandemi döneminde sağlık çalışanlarının maddi kayıplarının önüne geçmek amacıyla hayata geçirilen üç aylık geçici tavan ek ödemesi uygulamasında yaşadık. 
 
Sahadaki mücadeleden habersiz, kimin ne şekilde çalıştığını bilmeyen, hayatında bir gün bile hastanede çalışmamış, 112 ne iş yapar, komuta nedir? Hastane servislerinde hemşireler nasıl çalışır bilmeyen (bilenlere de sormayan) bürokratların hazırladığı ve sendikaların görüş ve önerilerini almadan, oldu bittiye getirerek yapılan tüm uygulamalar ile tükenme noktasına gelen sağlık çalışanlarını bitirmiş, umutlarını kaybettirmiş, moral ve motivasyonlarını tüketmişlerdir.
 
Bürokrasinin bu yaklaşımı iyi niyet sınırlarını zorlamaktadır diyen Başkan Yıldırım, Artık yeter!
 
Makam kaybetme korkularınızı bir tarafa bırakın! Her şeyi pirüpak göstermekten vazgeçin! Kendi rahatınızı düşündüğünüz kadar sağlık çalışanlarını da düşünün! Sorumluluk almayayım, riske girmeyeyim, yerim garanti olsun demeyin! Sahanın gerçekleri sizin powerpoint sunumlarınızdan gördüklerinizden çok farklı! Bunu anlamak için daha fazla vakit kaybetmeden yaptığınız işi dert edinerek yapma gayretinde olun. Bakış açınızı değiştirerek sağlık çalışanlarının önceliklerini görün. Biraz da onların beklentilerini karşılamak, haklı taleplerini yerine getirmek için mesai harcayın ve sahanın sesine kulak verin.
 
Aylarca evine gitmeyen, çocuğuna sarılamayan bir hemşirenin yerine koyun kendinizi, kaç gün dayanabilirsiniz? Üst üste, izin almadan, iş yükü katbekat artmışken kaç nöbet tutabilir siniz? Artık sağlık çalışanlarını üvey evlat olarak görmekten vazgeçin diyen Yıldırım, artık o koltuklarınızdan kalkın bi zahmet…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.