BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sağlık çalışanları lütuf değil, icraat bekliyor!

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, sağlık çalışanları lütüf değil, icraat bekliyor dedi. 

09 Eylul 2020 03:53
Sağlık çalışanları lütuf değil, icraat bekliyor!

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım ülkemiz Mart ayından bu yana salgınla mücadele ediyor. Hiç şüphesiz ki salgınla mücadelenin kahramanları da sağlık çalışanlarımız oldu. Tüm zorluklara rağmen olağanüstü bir çalışma azmi, kendi hayatlarını hiçe sayarak gösterdikleri fedakârlık, ailelerinden aylarca uzak kalarak yaptıkları hizmetle tarihe geçtiler. Binlerce arkadaşımız virüse yakalandı, hayatını kaybederek şehit olanlar oldu. 
 
TAVANDAN ÖDEME ADI ALTINDA GÜNÜ KURTARDILAR !
 
Başkan Yıldırım, çalışanların emeğinin karşılığını ödeyecek bir değer olmadığını ama alın terlerinin de heba edilmemesini ısrarla dile getirdik.  Ne yazık ki 6 aylık bu süreçte 3 ay süren adı tavandan olan bir ek ödeme ile sorunların geçiştirilmesi, bırakın yarınımızı güvence altına almayı, günü kurtarma değil ancak saati kurtarmak adına yapılan bu işle tüm sorunlar çözülmüş gibi bir hava oluşturuldu. Her yanı adaletsizliği nedeniyle dökülen ek ödeme sanki ikinci bir maaş gibi gösterildi. Hâlbuki sağlık çalışanlarının beklediği gerçek anlamda ve adaletli bir şekilde ücretlerinde artış yapılmasıydı. 
 
HER AÇIKLAMADA YENİ BİR FİYASKO !
 
Bu zorlu süreçte tavan ödeme, normalleşme derken, Covid servislerine 3 aylık tavan ödemesi yapılacak açıklaması geldi. Kimse ne olup ne bittiğini anlamadı, zaten sağlık çalışanlarımız hiçbir ücret farkı da alamadı. Bunların üzerine geçtiğimiz hafta 1 Ağustos’tan geçerli, 3 ay süreli kapsam ve oranı bakanlık tarafından belirlenecek bir ek ödeme yönetmeliği yayınlandı. Her bir açıklamada, yeni kafa karışıklıkları sağlık çalışanlarını çileden çıkartmıştır. Bu şekli ile bir önceki aylarda yaşanan mağduriyetlerin yeniden yaşanacağı aşikardır diyen Başkan Yıldırım, Kamuoyuna sağlık çalışanlarımıza ilave bir ödeme yapılıyormuş gibi algı yapılması ne kadar yanlış ise, çalışanlarımız arasında ayrım yapacak olan ücret politikaları da bir o kadar yanlıştır. Sağlık çalışanları hakkaniyet doğrultusunda adil şekilde ve ayrım yapılmadan hakları olan net bir ücret istemektedir.
 
EK ÖDEME DEĞİL, TEK ÖDEME BEKLİYORUZ!
 
Yıldırım, salgının artığı bugünlerde Sağlık çalışanları yine fedakârca görevlerinin başındalar ama mutsuz, umutsuz, kırgın, kızgın ve yorgunlar. Fedakârlıklarının karşılığında kendilerine yapılanları görüyorlar. Hakları verilmediği gibi hak etmedikleri bir muameleye ile karşı karşıya kalıyorlar.  Çalışanlar kronikleşen sorunlarının çözülmesi yerine tavan adı altındaki ek ödemenin tekrar verilmesi karşısında öfkeliler. Ek ödeme yerine maaşa zam şeklinde tek ödeme bekliyorlar. 
 
Salgın sürecinde de çok net bir şekilde görüldüğü gibi virüs sahada ayrım yapmıyor. Doktorundan hemşiresine, yardımcı hizmetlerinden teknik ekibine tüm sağlık çalışanları aynı riski taşıyor. Sonuç olarak; fedakar sağlık çalışanları arasında ayrım yapan, hak gasp eden, alın terini yok sayan, bu çarpık sisteme bir an önce son verilmelidir. İnsan hayatını, insan sıhhatini konu olan bir kamu hizmeti, kangren halini almış böylesine büyük bir sorunla sağlıklı işleyemez diyen Yıldırım, çalışanlarımızın bu sorunu biran önce çözümlemelidir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.