BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başiskele'de Barbaros Mahallesi’nin çehresi değişiyor

Başiskele Belediyesi tarafından Barbaros Mahallesi’nde yapımına başlanılan meydan çalışmaları hızla devam ediyor. 

11 Mayıs 2020 20:52
Başiskele'de Barbaros Mahallesi’nin çehresi değişiyor

lçenin en kalabalık mahallelerinden Barbaros Mahallesi’ne modern, kent estetiğine uygun, vatandaşların ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap verecek şekilde projesi yapılan ve çalışmalara geçen aylarda başlanan semt meydanı çalışmalarında son aşamaya gelindi.  
 
Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde söz verdiği gibi ilçenin araç ve yaya yoğunluğu fazla olan lokasyonlara ücretsiz otopark ve yeni semt meydanları kazandırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Tüm dünyayı saran ve ülkemizde de etkisini gösteren Koronavirüs salgınına karşı halk sağlığını korumak için yoğun bir şekilde çalışan Başiskele Belediyesi, bir yandan da diğer belediyecilik hizmetlerini yürütmeye devam ediyor.
 
Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün yakından takip ettiği meydan projesinde belediye ekipleri yoğun bir çalışma temposunda çalışarak, yeni aydınlatma direkleri dikerken, yeni parke taşlarını döşemeye başladılar.
 
Yaklaşık 3000 metrekare alandan oluşan yeni semt meydanında Başiskele’nin doğal güzelliklerine uyumlu ve yeşilini koruyan çalışmalar yapan Başiskele Belediyesi, meydana ilave yeni ağaçlar dikmeyi de ihmal etmedi. Ekipler, farklı türlerde yeni ağaçları yeni semt meydanında toprakla buluşturuyor.
 
İlçenin en fazla nüfusa sahip mahallesi olan Barbaros Mahallesi’nde artan yaya ve araç yoğunluğunu da düşünen Başiskele Belediyesi, semt meydanında 20 araçlık otopark da yapıyor. Meydanda vatandaşların dinlenip eğlenceli vakit geçireceği sosyal yaşam ve etkinlik alanı, dekoratif oturma grupları ve yeni yeşil alanlar yer alacak. Modern aydınlatmalarla ışıklandırılacak semt meydanı projesi tamamlandığında ilçeye hem yeni bir çehre hem de değer katacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.