BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Büyükşehir'den yardım isteyen vatandaşa şok cevap

Sosyal Destek Paketi kapsamında yardım talebinde bulunan ve 40 yıldır ilimizde ikamet eden aileye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden şok eden bir yanıt geldi. 

07 Nisan 2020 02:11
Büyükşehir'den yardım isteyen vatandaşa şok cevap

Corona salgını nedeniyle hayat durdu, herkes geçim derdine düştü. Bugüne kadar devletten bir kuruş yardım almayan, günlük kazanıp günlük harcayan esnafların bir çoğu da zora girdi. Zira dükkanları günlerdir kapalı. 
 
Ve bu esnaflar arasında evlerinde bir dilim ekmeği bile kalmayanlar da var. Devleti yönetenler 2 milyon fakire 1000'er TL ödediklerinden dem vuruyorlar. İyi de binlerce kişi de yardıma muhtaç hale geldi. O insanlar için bir şey yapmayacak mısınız? 
 
Geliri 5 bin TL'nin altında olanlara gidin bankalara kredi çekin dediler. Bu size devletten destek yok, borçlanın demektir. Zaten vatandaş borç batağı içinde ama kimin umurunda? Söylenecek ve yazacak çok şey var. 
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zorda kaldım, aç kaldım diyenlere gıda yardımında bulunuyor. Lakin bu yardımlarda da bir tuhaflık var. 
 
İzmit Erenler Mahalellesi'nde ikamet eden ve yüzde 70 engelli raporu bulunan Selçuk Selvi, eşi Yasemin Selvi ile birlikte internet üzerinden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne yardım için başvurmuşlar. 
 
Büyükşehir'den evlere şenlik cevap gelmiş. 'Kocaeli adresine kayıtlı olmadığınız için başvurunuz alınamadı. 40 yıldır İzmit'te ikamet eden ve her seçimde de İzmit'te oy kullanan aileye verilen cevaba bakın.
 
Güler misiniz, ağlar mısınız? İsimlerini yazmamamızı rica eden ve bu tür olumsuzluklarla karşılaşan bir çok vatandaş da isyan ediyor. 
 
Büyükşehir'in yardım yönteminde bir sakatlık var. Umarız bundan sonra özen gösterirler de vatandaşı zor durumda bırakmazlar.
 
HASAN AYDINLIK'TAN AÇIKLAMA
 
Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık ayrım gözetmeksizin herkese yardımcı olduklarını belirterek 'İnternet üzerindeki bu tür sorunlarda vatandaşlar muhtardan ikamet belgesi alıp bize gelebilirler'dedi. Aydınlık, Selvi ailesine yardım yapılacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.