BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kocaeli Anneleri Derneği Kandıralı Emekçi Kadınlarla

Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği mücadele, 8 Mart 1857 yılında Amerika’da, tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının, haklarını aramak isterken yaşadıkları dramın ardından başladı ve 52 yıl sonra “Kadın Günü ” olarak kutlanmaya başlandı. “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” ise 1975 yılından beri tüm dünyada farklı etkinliklerle kutlanmaktadır.  

09 Mart 2020 08:00
Kocaeli Anneleri Derneği Kandıralı Emekçi Kadınlarla

İlimizde başarılı etkinliklere imza atan Kocaeli Anneleri Derneği de bu anlamlı günde, emekçi kadınlarla bir araya gelerek Kocaeli’de yaşamanın ayrıcalıklarını deneyimledi. Kandıra’nın Piroğlu Köyünde, Köyün Manav Kadınlarıyla beraber, yöreye özgü fırında mancarlı pide, çiğceli patates yapan dernek üyeleri aynı zamanda yöresel organik ürünlerden de satın alarak kadın dayanışmasına destek oldular. 

Günün erken saatlerinde başlayan etkinlik, manav kültürünü yerinde inceleme fırsatını da yakalayan kadınlar için farklı bir tecrübe oldu. Kocaeli türkülerinin de söylendiği emekçi kadınlar gününde, okulda, adliyede, hastanede, evde, köyde kadının elinin değdiği her alanda bir fark yaratıldığını söyleyen dernek başkanı Hande KAYA, emekçi kadınlarla her fırsatta bir araya gelmeye devam edeceklerini belirterek, kadınların daha özgür olduğu, kadına saygının her geçen gün daha da arttığı, emeklerinin karşılığının verildiği günlerin daha da artacağı inancının olduğunu söyledi. Etkinlik manav kültüründe köydeki en büyük manav kadını olan Goca Ana ziyaretiyle son buldu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.