BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İşte sınırı geçen mülteci sayısı

Türkiye'nin kapıları açmasının ardından sınırımızı geçen mülteci sayısını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz dün ne yaptık? Kapıları açtık, bu sabah itibariyle sınırı geçenler 18 bin oldu. Bugün herhalde 25 bin 30 bini bulur." dedi.  

29 Şubat 2020 04:06
İşte sınırı geçen mülteci sayısı

Suriye’nin İdlib kentinde Türk askerlerine rejim güçlerinin saldırısında 36 askerin şehit olmasının ardından Türkiye’den Avrupa’ya geçmek isteyen göçmenlere sınır kapılarını açtığı duyurulmuştu. Türkiye’nin kararının ardından binlerce mülteci Yunanistan ve Bulgaristan üzerinden Avrupa’ya geçme hayaliyle sınır bölgelerine akın etti.
 
Türkiye’nin geçişlerine müdahale etmediği mültecilerin kaçının sınırı geçtiğini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. İstanbul Dolmabahçe Sarayı’ndaki çalışma ofisinde İstanbul’un AKP’li eski ve yeni milletvekillerine seslenen Erdoğan “Biz dün ne yaptık? Kapıları açtık, bu sabah itibariyle sınırı geçenler 18 bin oldu. Bugün herhalde 25 bin 30 bini bulabilir.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.