BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Güç gösterisi yapmadık

İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Dr. Pelin Coştur Filiz, kongre ile ilgili eleştirilere cevap niteliğinde bir açıklama yaptı. 

18 Şubat 2020 16:39
Güç gösterisi yapmadık

İşte o açıklamanın içeriği:  15 Şubat 2020 Cumartesi günü İzmit İlçe 2. Olağan Kongremizi yaparak demokrasimizin ve yasalarımızın gereğini yerine getirdik.
 
Herşeyden önce kongremize katılan tüm siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerine, basın mensuplarımıza, delegelerimize ve üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Kongre sürecinin başlamasından itibaren kongremiz sonuçlanıncaya kadar parti tüzüğümüzün gereklerini harfiyen yerine getirdik. 
 
Kongremizde, ilçemize bağlı 400 delegemizin 283'ünün katılımıyla İzmit ilçe başkanı, ilçe yönetimi ve 144 il delegesini belirledik. 5 oyun geçersiz sayıldığı seçimde, 278 delegenin tamamının oyuyla beni seçilmiş başkan ünvanına layık gören tüm delegelerimize şükranlarımı sunuyorum.
 
Herkes için ama özellikle de siyasetçiler ve basın için en önemli şeylerden birinin zaman olduğunu bilen biri olarak kongremizin başlama saatiyle ilgili yaşadığımız bazı sıkıntılar için tüm katılımcılardan şahsım ve teşkilatım adına özür diliyorum. 
 
Kimilerinin iddia ettiği gibi salon dolmadığı için beklenildi yaklaşımı insana saygıyı en temel değerlerin başında gören benim gibi biri için asla kabul edilemez. 
 
En basit mahalle programlarını bile en az yüz kişiyle yapan teşkilatımızın 550 kişilik salonu dolduramaması düşünülemez. Eğer herkes yanında bir kişi getirecek deseydik o salon zaten dolup taşardı. 
 
Kongremizin hemen öncesi bir hafta içerisinde Suriye'de 14 şehit, çığ düşmesi nedeniyle de Van'da 33 şehit verdik. Yani, son 1 haftada 50'ye yakın şehit verdik. Bizde bunun üzerine, doğru ya da yanlış, tek adaylı bir kongre olmasından dolayı kongremizi bir güç ya da gövde gösterisi havasında yapmaktansa delegelerimiz ve davetli misafirlerimiz ile yapmamızın daha uygun olacağını düşündük. 
 
 
Delegelerimizin önemli bir kısmı vardiyalı çalışan kardeşlerimiz olduğu için onların sıkıntı yaşamaması adına esneklik tanıdık. Bizim kendimizi pohpohlayıp taşıma insanlara kendimizi alkışlatıp yüceltmeye ihtiyacımız yok. Bizim düşünce yapımız, 33 şehit verildiği gün miting yapıp milletin kafasına keyif çayı atanların düşünce yapısında değildir.  
 
Hiç kimseyi suçlayıp ötekileştirmek istemiyorum ancak bu süreçte rakip partilerimizden görmediğimiz eleştiri ve hakaretleri bazı üye ve eski yöneticilerimizin sosyal medya hesaplarında gördük. Gönül isterdiki, sosyal medya kahramanlığı yapmak yerine, bizi eleştiren arkadaşlarımız yanlış olduğunu düşündükleri konuları bizzat partimize gelerek bize söylesinler ama parti yararından çok kendi beğeni sayılarını düşünenlerin zaten partimizi ileriye taşımaları düşünülemez.
 
Sonuç olarak; bundan sonra, ayakları yere çok daha sağlam basan seçimle gelmiş bir başkan olarak yönetimimle birlikte yine aynı samimiyet, özveri ve dürüstlükle partimiz, şehrimiz ve ülkemiz için sokak sokak dolaşıp çalışmaya devam edeceğiz. Biz tomurcuk derdindeyiz ve bahara az kaldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.