BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kızılay 1,5 trilyonu çöpe attı!

Son günlerin bir numaralı gündem maddesi Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na para aktarılması. Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Kızılay'ın eski para birimiyle yaklaşık 1,5 trilyonu çöpe attığı ortaya çıktı. Nasıl mı? İşte ayrıntılar. 

06 Şubat 2020 12:23
Kızılay 1,5 trilyonu çöpe attı!

İzmit Cumhuriyet Mahallesi'nde arsası olan hayırsever bir vatandaş bu arsayı Kızılay'a bağışladı. Fakat o arsa yıllarca atıl vaziyette kaldı. Neden mi? Şaka gibi ama unutuldu. 
 
Kızılay'ı yönetenlerin böyle bir arsadan haberi bile yoktu. Belli ki kayıtlara bile bakmıyorlardı. 2010 yılında mahalle Muhtarı Mustafa Yaman boş araziyi bir süreliğine çocuk oyun bahçesi olarak kullanılmak üzere Kızılay'ın Kocaeli'de o dönem Şube Başkanı olan Muzaffer Şişman'dan istedi. 
 
Başkan Şişman, Muhtar Yaman'a 'Kızılay'a ait o bölgede bir arsa yok' yanıtını verdi. Gerisini Muhtar Mustafa Yaman şöyle anlattı: 
 
2010 yılında zamanın başkanına mahallemizde böyle bir yeriniz var. Değerlendirmeyecekseniz ben belediyemizden rica edeceğim siz işlem yapana kadar çocuk oyun bahçesi yapmak istiyorum dedim.
 
Kızılay'ın başkanı bana 'Bizim sizin mahallenizde yerimiz yok' demişti. Bu görüşmeden 3 ay sonra de 'Evet muhtarım varmış, ben oraya bir proje yaptıracağım dedi. 
 
Başkan tam Kızılay Genel Merkezi'nden olur alarak işleme başlayacakken genel merkez bu işlemi durdurdu. Daha sonra aynı yer Genel Merkez tarafından Ankaralı bir müteahhide verildi.
 
O müteahhitte bölgemizi ve yerin özelliğini araştırmadan bir projeyi uygulamaya çıktı. Mahallemizde hiç bir binanın yerin altında oto parkı yok. Burası hemen yanı başında daha önceleri kuyusu olan bir bölgeydi.
 
Adeta ben su gelmesini önlerim edası ile projeyi yaptı fakat parasını alamadığı için yaklaşık 2 yıl teslim edemedi. Bırakın zemin katını o binanın 1 . katı su ile doldu.
 
Evet, Kızılay, İzmit Cumhuriyet Mahallesi'nde o boş araziye  her katında 4 ayrı dairenin olduğu 4 katlı bina yaptı. O binada toplam 16 lüks daire var. Garibanlara verilir diye düşünülebilir.
 
Fakat bunu yapmak mümkün değil. Zira binanın zemini ve 1 katı suyla dolu. Zaten yıllardır bu yüzden bina atıl durumda.  Tek çare var; o da binayı yıkıp yeniden yapmak. İşte vatandaşın parası böyle çarçur ediliyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.