BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Belediyelerin internet sitelerine girdiniz mi?

Bu mail bir okurumuzdan geldi. Sizde kontrol edebilirsiniz bir çok belediyenin resmi internet sitesi güncel değil. Neden? Nerede şeffaflık? 

11 Ocak 2020 21:48
Belediyelerin internet sitelerine girdiniz mi?

İşte o mailin içeriği: 
 
İletişim çağı ve kamu kurumlarının internet  siteleri
 
İnternetin yaşamımıza girmesi nerdeyse çeyrek asır oldu. Artık cep telefonlarımızda bile internet bağlantısı vazgeçilmezimiz. Vatandaşlarımız artık kamu kurumlarının resmi internet siteleri sayesinde bilgiye kolayca ulaşabiliyor. Kamu kurumlarının internet siteleri gerçekten işlevsel mi?
 
İnceleyelim;
 
1-      Örneğin Kocaeli il ve ilçe belediye resmi internet sitelerinde standart yok. Hemen hemen her biri farklı tasarlanmış.
 
2-      Vatandaş için çok daha az gerekli bilgiler açılış sayfasında. Örneğin Belediye Başkanının Makamı (çalışma odası) için başlık açılmış. Vatandaş Belediye Başkanının makamını görmek için belediye sitesine gireceğini düşünmek pek akıllıca değil.
 
3-      Güncelleme ile ilgili sorun var. Örneğin Karamürsel Belediyesi resmi internet sitesinde 2012 yılından beri güncellenmeyen sayfa mevcut
 
4-      Meclis kararları her belediye tarafından yayınlanmıyor.
 
5-      Diğer kamu kurumu internet siteleri de farksız. Örneğin TCDD resmi internet sitesinde tren tarifesine ulaşmak için birkaç sekme açmanız gerekiyor.
 
İletişim çağında güncellenmeyen ve standart hale getirilememiş resmi internet siteleri hepimizi şaşırtıyor. Vatandaş olarak beklentimiz, ihtiyacımız olan doğru bilgiye kolayca ulaşmak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.