BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Evcil hayvanlar yolcu gibi otobüste taşınacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmeliğe göre, evcil hayvanlar, özel kafes şartıyla yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilecek.  

10 Ocak 2020 05:45
Evcil hayvanlar yolcu gibi otobüste taşınacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Yeni kanunlara göre, sadece engelli ve diyaliz hastalarını taşımak üzere otobüsle ticari ve tarifesiz olarak yolcu taşımacılığı yapanlara verilen D2 yetki belgesi almak için başvuran gerçek ve tüzel kişilerden, yalnızca 1 taşıtı bulunanlar için yetki belgesi ücretlerinde daha önce yüzde 75 olarak uygulanan indirim oranı yüzde 97'ye yükseltildi.
 
EVCİL HAYVANLAR YOLCU BERABERİNDE TAŞINABİLECEK
 
Öte yandan, söz konusu düzenlemeyle, aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) ve kuş (saka, muhabbet kuşu veya kanarya) gibi evcil hayvanlar, özel kafesleri kilitli olmak şartıyla bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilecek. Gerekli hallerde, yolcu alınmaksızın evcil hayvanların aracın içinde taşınabileceği özel sefer düzenlenebilecek.Daha önce yönetmenlikte seyahat sırasında taşıtın içinde evcil hayvanlarını taşımasına izin verilmezken, evcil hayvanlar sadece bagaj bölümlerinde taşınabiliyordu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.