BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sanatçının eserini çalmayın!

Kısa adı GESAM olan Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin düzenlediği Telif Hakları Etkinliği dün Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleşti.  

08 Ocak 2020 20:16
Sanatçının eserini çalmayın!

Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Kültür İl Müdürü Ercan Yaman’ın katıldığı toplantıda GESAM Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Demirtepe yaptığı konuşmada 82 ilde temsilcilerimiz olduğunu söyleyerek “Birçok kişi cep telefonuyla eserleri çekerek aynısını tuvaline yansıtıyor. Bu bir hırsızlıktır. Kuyumcudan altın çalmakla eşdeğerdir. Sanatçı eser yapıyor, bizlerde onların haklarını korumalıyız.  Sanatçıların hakları verelim ve satın alalım” dedi. 
 
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Doç. Dr. Fatma Evren Daşdağ ise  “Sanatçı Gözüyle Telif Hakları” konulu konferansında telif hakların kanunlarla yasa korumasında olduğunu hatırlatarak” Sanatçı toplumun önünde olan kişidir. Halkın anlayamadığı ancak öldükten sonra değeri anlaşıldığı kişidir. Telif haklarını çalanları alkışlayacak durumumuz yok. Toplumun anlayışını değiştirmemiz gerekir” dedi. Konuşma sonrasında 45 sanatçının değişik türde eserin yer aldığı sergi açılışı gerçekleştirildi.  Programa çeşitli illerden katılan sanatçılara teşekkür belgesi takdim edildi. Sergi 9 Ocak Perşembe gününe kadar Sabancı Kültür Sitesinde sanatseverlerce gezilebilecek.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.