BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Büyükşehir'in daire başkanı Gıda Ormanı bahçesi kurdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi eski Başkanı Mücahit Aslan, Karamürsel'in Hayriye Köyü'ndeki baba ocağında yer alan 10 dönümlük arazi üzerinde Gıda Ormanı Bahçesi kurdu. Bu haberde yer alan bereli fotoğraftaki kişi; Mücahit Aslan. Rüzgardan korunmak için beresini kafasına geçirip küreği de eline alarak toprağı kazan mütevazi bir daire başkanı Mücahit Aslan. 

21 Aralık 2019 18:43
Büyükşehir'in daire başkanı Gıda Ormanı bahçesi kurdu

AK Parti'nin kurucularından biri olan Mücahit Aslan, partisinin teşkilat kademelerinde uzun yıllar görev yaptı. Sıcak ve samimi yapısı ile sevilen saygın bir isim olan Mücahit Aslan son 2 yıldır Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı olarak görev yapıyordu.  
 
 
UZUN SÜREDİR İZİN KULLANAMAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde bu görevinden alınan Mücahit Aslan yoğun çalışma temposu nedeniyle uzun süre izin kullanamamıştı. Görev değişimi izin kullanma açısından Mücahit Aslan'a fırsat yarattı. İzmit'te ikamet eden Aslan baba ocağı Karamürsel'in Hayriye Köyü'ndeki 10 dönümlük arazi üzerine Gıda Ormanı Bahçesi kurdu. 
 
MEVLAM BEREKETLENDİRSİN

Aslan bu durumu Twitter hesabından şu sözlerle paylaştı: Birkaç yıldır hazırlığını yaptığım doğal tarım uygulaması "Gıda ormanı" için bugün 65 çeşit toplamda 378 fidanı toprakla buluşurduk. 

Mevlam bereketlendirsin.
 
DÜNYADAKİ ÖRNEKLERİ GİBİ

Söz konusu Gıda Ormanı Bahçesi'nde sadece 10 çeşit hurma ağacı var. Ihlamur, kızılcık, zeytin ve hünnap gibi ağaçların fidanları da dikildi. Muhtemelen 3 sene sonra onlarca çeşit meyve toplanıp afiyetle yenecek. Toprak sürülmedi, ilaçlama ve budama yapılmadı. Beslemek için toprağa yabani yonca atıldı. Tıpkı dünyadaki örneklerinde olduğu gibi.

ÇİÇEĞİN EKSİK OLMAYACAĞI...

Bilmeyenler için hatırlatalım; yabani yonca toprağın gübre ihtiyacını karşılar. Mücahit Aslan'ın aynı bölgede çiçeğinde eksik olmayacağı bal arısı projesini  hayata geçirmeyi planladığı da öğrenildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ndeki yeni görevinin önümüzdeki günlerde belli olması beklenen Mücahit Aslan'ın tam bir doğa tutkunu olduğu da ortaya çıktı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.