BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yatırımcı kaçıyor, işsizlik artıyor

Ekonomik kriz nedeniyle  çok sayıda şirket ödeme güçlüğü içine düştüğü için konkordato ilan ediyor. Hukuk ve demokrasinin işletilmemesi nedeniyle dış yatırımcının da gelmiyor. İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, "Her işveren ülkemiz için çok değerli. Üretim teşvik edilmeli. Dış yatırımcı çekmek için hukuk ve adaletin bir an evvel sağlanması gerek" diye konuştu.  

21 Aralık 2019 23:48
Yatırımcı kaçıyor, işsizlik artıyor

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, demokratik kurallar, adalet ve yargıda yaşanan sıkıntı nedeniyle Türkiye'ye güvenin azaldığını belirterek bunun yansımasının en çok ekonomide görüldüğünü söyledi.Dikbayır  "Her şeyden önce yabancı yatırımcı gelmiyor. Hatta ülkemize yatırım yapanlar da yavaş yavaş çıkmaya başladı. Gençler geliyor iş arıyorlar, yeni iş alanları gerekiyor, üretim yok. Ekonomide yaşanan sorunların birinci nedeni adalet yok. İkincisi girdi maliyetlerimiz çok yüksek. Enerji yüksek, vergi oranları yüksek" dedi.

HER İŞADAMI BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ
 
Her iş adamının ülke için çok kıymetli olduğunu dile getiren Dikbayır, "Ben her zaman söylerim yanında üç kişi çalıştıranın elini öpeceksin. Çünkü çok zor işçi çalıştırmak. Önce iş verene destek olacaksın ama doğru yöntemlerle destek olacaksın. Üretime yatıracak iş adamı parayı. Biz bugüne kadar doğru teşviklere asla söz etmedik. Üretim yapsınlar biz destek verelim. Mesela Albayraklara Meclis kürsüsünden teşekkür ettim. Doğruya lafımız yok ama yanlışa da yanlış deriz.  Biz milletin hakkını savunmak için buradayız. Doğru teşviklere karşı değiliz" şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.